Petak, 05.06.2020

Akcija za obnovu krova UG “Radosti druženja” iz Bihaća (FOTO+VIDEO)

Akcija za obnovu krova UG “Radosti druženja” iz Bihaća (FOTO+VIDEO)
Cenzura.ba

Udruženje “Radosti druženja” iz Bihaća, osnovano je 2000. godine uslijed realne potrebe za druženjem i radom sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju. Uspješno radi i djeluje punih 16. godina. Isprva su radili u iznajmljenim prostorima koje su mijenjali nekoliko puta, a zatim su 2004. godine krenuli u realizaciju projekta kupovine vlastitog prostora, tako da danas imaju vlastiti objekat prilagođen djeci sa poteškoćama u razvoju.

Međutim, krov na objektu je dotrajao i nije renoviran, te je počeo da prokišnjava zbog čega je Arnel Kozlica (SDA) vijećnik u Gradskom vijeću Bihaća u saradnji sa humanitarnom organizacijom 4Life, pokrenuo humanitarnu akciju za sanaciju krova.

Vijećnik Arnel Kozlica koordinator akcije
“Akcija je pokrenuta netom prije krize izazvane koronavirusom i bili smo u fazi kada smo već počeli prikupljati ponude određenih građevinskih firmi, međutim sviju nas je zakačila ova kriza i akcija je zaustavljena. Ono što se treba sanirati na ovom objektu je prvenstveno krov koji je u jako lošem stanju, dosta krovne konstrukcije je truhlo i taj krov u stvarnosti prokišnjava. Ispod krova postoji jedna etaža u kojoj nije rješena izolacija, te se u zimskom periodu na toj etaži mora isključivati grijanje kako ne bi došlo do povećanja troškova.”, pojašnjava vijećnik Kozlica.

Dotrajali krov hitno treba sanirati
Cilj akcije prvenstveno, rješavanje krova, a zatim da se krene prema dole i urade se izolacijski radovi kompletnog objekta čime bi se uštedjela energija, te da se uradi zamjena kompletne stolarije na objektu.

“U kontaktu s jednom građevinskom firmom došli smo do cifre od 100.000 KM Međutim, naše mišljenje je da trebamo tražiti još više ponuda i tako stvoriti konkurentnost čime bi smanjili tu cijenu, naravno uz kvalitetno izvođenje radova.”, kaže vijećnik Kozlica.

Vijećnik Kozlica poziva sve građane Unsko-sanskog kantona, ali i cijele BiH i dijaspore da se uključe u ovu akciju, kako bi se ovoj djeci osigurali uslovi za rad dostojan čovjeka. Kontakt osoba Arnel Kozlica. Tel: 061807776

O načinim kako se uključiti u ovu akciju i doprinjeti njenoj realizaciji, pogledajte na banerima i video klipu ispod

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Zenko theme , Seo , Health , Dating , Money , Cheap hotels , Cheap flights