Subota, 23.01.2021

Ambasador SAD u BiH poručuje: Dejton se mijenja! Biden bitan za BiH! Lideri da se zabrinu(VIDEO) Ambasador SAD u BiH poručuje: Dejton se mijenja! Biden bitan za BiH! Lideri da se zabrinuLideri će izgubiti kontrolu nad situacijom, statusom quo


U Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića na Face tv, gostovao je ambasador SAD u BiH, Eric Nelson.

Sjedinjene Države su uvijek za funkcionalnog Viskokog predstavnika, koji traži odgovornost domaćih lidera! SAD nastavljaju ulagati u BiH da se sama bori s korupcijom, zato smo doveli Larsona! Korupcija guši ovu zemlju!

Desila se invazija na naš Kapitol. Ovo je podsjetnik da se demokratija ne može uzeti zdravo za gotovo, ona se mora graditi! Moramo prevazići političke podjele, stvarati jedinstvo! Demokratija nije savršen oblik vladavine, ali jeste najbolji! Svi koji služe Americi polažu zakletvu da čuvaju Ustav, a ne izabranog lidera! Trump je osporavao rezultate izbora putem suda, u 16 presuda ti navodi su odbijeni! 2020. bila problematična godina za svaku zemlju!

Ponosan sam što su Sjedinjene Države bile među prvim prijateljima BiH da obezbijede resurse za potrebe pandemije! BiH ima dobre prijatelje širom svijeta! 2020. pokazuje koliko je važna spremnost za saradnju! Ima puno toga što treba riješiti u BiH u ovoj godini! Dejton je postigao primarni cilj – osiguranje mira u BiH, mira koji vlada već 25. godina!


2020. za nas u SAD-u je bila prilika da sagledamo prethodnih 25 godina. Uložili smo dvije milijarde dolara u BiH! Treba dopuniti Dejtonski mirovni sporazum, postoje nedostaci koji se moraju riješiti i ispraviti! Reforme nužne kako bi se omogućilo Bosni i Hercegovini da ide naprijed i da se pomakne s mrtve tačke, statusa quo, da krene s građenjem budućnosti!

Cenzura.ba /Izvor Oslobođenje PORTAL

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com