Četvrtak, 27.02.2020

APEL ZA POMOĆ: Samohrana majka, rođena u Sanskom Mostu očekuje pomoć dobrih ljudi

Tročlana porodica Šabić živi u sanskom naselju Jezernice. Mersiha, rođena u Sanskom Mostu, i njene kćerke rođene prije 8 i 9 godina preživljavaju kao podstanari.

Sredinom januara, javila se porukom i naglasila da ulaže mnogo napora kako bi kćerke izvela na pravi put ali da žive u siromaštvu i da bi bila najsretnija kad bi mogla dobiti kakav posao. Ona i sad radi. Čisti kuće, kako mi reče nije njoj problem ni okupati stare i znemogle žene, ali to joj jedva omogućuje da ima djeci za minimalne količine hrane.

JAKO MI JE TEŠKO ŠTO SAM VAZ NAZVALA I ZAMOLILA ZA POMOĆ ALI MORALA SAM. U ŠKOLI TRAŽE DA CURE SVE IMAJU A JA NISAM U MOGUĆNOSTI DA IM KUPIM. VIDJELA SAM DA VI POMAŽETE LJUDIMA PA SAM VAS ZATO ZVALA”.

Još uvijek Sam pod utiskom, nakon susreta sa Mersihom i njenim kćerkama. Zahvaljujući mom humanom jaranu DENISU i još nekoj raji za Šabiće smo osigurali malo hrane, odjeće, torbe i nešto školskog pribora. Šabićima treba svega, tako da je ovo odlična prilika da pokažemo našu humanost. Mersiha i njene kćerke zaslužuju našu pažnju.

(Izvor: Inmedia.ba)

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com