Srijeda, 08.07.2020

AUTONOMAŠ U UPRAVNOM ODBORU MUZEJA USK!

AUTONOMAŠ U UPRAVNOM ODBORU MUZEJA USK!

Vlada Unsko-sanskog kantona na sjednici održanoj 12. maja ove godine, donijela je Rješenje o imenovanju Privremenog upravnog odbora JU Muzej Unsko-sanskog kantona.

Prema informacijama koje smo dobili od našeg izvora iz Muzeja, ova institucija u raspodjeli vlasti pripala je SDP-u USK. U nedostatku adekvatnog i kompetentnog kadra iz SDP-a su posegli za pravnim smicalicama. Naime, da bi neko tko ne ispunjava uslove da bude direktor to i postao, mora se najprije postaviti Upravni odbor koji će izmjeniti pravilnik o imenovanju.

Tako je SDP predložio a Vlada USK imenovala Ibrahima Kajtazovića i Ibrahima Kasumovića u Privremeni upravni odbor Muzeja na tri mjeseca. Ibrahim Kajtezović je bivši Laburist, dakle autonomaš kako su to partije koje su na vlasti u Krajini običavale kazati.

Međutim, interes je čudo a kada je interes u pitanju očito ne smeta ni to da se bivši autonomaš imenuje u Upravni odbor jedne kantonalne ustanove u kojoj se čuva arhiva 5. Korpusa!

Gdje nestade ona višegodišnja uporna priča o autonomiji, Laburistima i Fikretu Abdiću? Je li to cijena da se smjeni Nijazija Maslak? Zar se čovjek nije mogao pametnije i mudrije smjeniti a ne na sirov i grub način tako što će mu se postaviti Privremeni upravni odbor i u njemu autonomaš?

Cenzura.ba /Izvor Objektiva. ba

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com