Subota, 06.06.2020

Bihać ima nove mlade majstore karatea “Crnog pojasa”

Pod pokroviteljstvom karate saveza USK a u tehničkoj organizaciji KK Feniks iz Bosanske Krupe održano je polaganje za nova majstorska zvanja u karateu.
Karate savez Federacije je donio odluku o održavanju seminara i polaganja za majstorska zvanja od 1 do 5 dana za klubove sa USK-a pod pokroviteljstvom i organizaciji karate saveza USK-a.
Karate savez USK -a je izvršio sve pripreme i donio odluku da tehnički organizator bude KK Feniks iz Bosanske Krupe, a i samo mjesto održavanja je naš grad na Uni odnosno Bosanska Krupa- rekao je Mujo Begić ispred KK Feniks.

Pripremali smo kandidate iz klubova sa USK i njih preko 40 se prijavilo kancelariji karate saveza USK-a. Svi oni su se pripremali u matičnim klubovima a zadnji dio priprema smo odradili zajedno za vikend u Bosanskoj Krupi-kazao je Nijaz Muslic predsjednik kantonalne i federalne komisije za zvanja.
Komisija federalnog karate saveza u sastavu:
Mirsad Fejzić – majstor karatea 9. dan
Fikret Selma – majstor karatea 8. dan
Nijaz Muslić – majstor karstea 8.dan je vrša provjeru i ocjenjivanje znanja te dodjelu zvanja.

Članovi KK Bihać: Tarik Cazinkić, Ismar Kurtović,Mustafa i Fadil Merdić, Sivić Amin, Ema Šarić , Ismar Muzaferovic, Alija Zaimović i Lejla Malkoč su danas pokazali izvanredno znanje u karate vještini i tako nastavili svijetlu tradiciju KK Bihac.

Na današnjem polaganju majstorsko zvanje crni pojas 2. dan položili su: Tarik Cazinkić i Ismar Kurtović, a zvanje majstor karatea 1. dan dobili su: Mustafa i Faruk Merdić, Amin Sivić, Ema Šarić, Ismar Muzaferović, Alija Zaimović i Lejla Malkoč.

Uprava karate kluba se zahvaljuje roditeljima i trenerima na još jednoj uspješnoj saradnji, a majstorima karatea čestita nova karate zvanja.

Nakon seminara i polaganje slijedi pauza i odmor za sve takmičare.
Upis novih članova starta početkom septembra kad počinju i pripreme starijih članova za državno prvenstvo.

Izvor: Cenzura.ba/I.T.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com