Petak, 03.07.2020

Budite dio humane akcije i s Amrom Džeko donirajte kosu djeci oboljeloj od raka

U sklopu projekta “Moja kosa tvoja kosa”, Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka organizuje još jednu humanu akciju koja će biti održana u nedjelju, 17. novembra u SCC-u od 11 do 17 sati.
Bit će to još jedna prilika da građani Sarajeva učine dobro djelo i druže se s mališanima oboljelima od raka, poručila je to danas u Roditeljskoj kući Amra Džeko, ambasadorica Srce za djecu oboljelu od raka.

“Prije svega, želim reći da mi je veliko zadovoljstvo što mogu biti Ambasadorica Srce za djecu oboljelu od raka i na ovaj način doprinijeti Udruženju i djeci. To je i moj lični uspjeh. Želim podstaknuti i druge ljude da učine isto, da pomognu ovim mališanima, jer vaše malo nekome je puno. Pored cjelodnevnog druženja i na platou ispred SCC-a će se dešavati humanitarna akcija, gdje ćete moći kupiti crveni balon u obliku srca u vrijednosti od 5 KM i na taj način također doprinijeti Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka”, kazala je Džeko.

Konferenciji za medije prisustvovala je i Dragana Solaković, pomoćnica gradonačelnika Abdulaha Skake, koja je također pozvala sve da učine dobro djelo u nedjelju.

“Želim sve pozvati da nam se u nedjelju pridruže na još jednoj humanoj akciji. Tradicionalno Grad Sarajevo podržava sve aktivnosti Roditeljske kuće. Ono što predstavlja motivaciju za sve nas, ali i za djecu jeste solidarnost naših građana. Ovo su jako lijepe i humane priče koje treba podržat”, kazala je Solaković.

Iz Roditeljske kuće poručili su da im je veliko zadovoljstvo jer su uspjeli probuditi humanu stranu, odnosno svijest kod ljudi iz BiH, ali i iz cijelog svijeta.

“Kosa nam stiže iz svih krajeva svijeta. Ovo je najvažniji projekat koji je doprinijeo jako puno našoj dječici, djevojčicama koje se suočavaju s gubitkom kose. Nismo očekivali da će biti ovakvi rezultati, ali smo sretni jer vidimo osmjehe na licima djece, a i roditelja. Za njih ovaj projekat puno znači. Mi smo do sada izradili 38 perika u našoj radionici, od toga smo skupili 3.600 donirane kose, od toga su djevojčice do 12 godina koje su donirala kosu. U našoj radionici rade i mladi koji su preživjeli liječenje. Pozivamo sve naše građane koji imaju kosu dužu od 30 centimetara da je doniraju u okviru projekta ‘Moja kosa, tvoja kosa’. Hvala svima na podršci”, kazao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Izvor: Klix.ba

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com