Utorak, 22.10.2019

C-LIGA / Partnerinstallationen pobjednik turnira “Bugar 92 & Gata 2019”

C-LIGA / Partnerinstallationen pobjednik turnira “Bugar 92 & Gata 2019”

U toku sinoćnje noći je završen 27. Tradicionalni malonogometnog turnira “Bugar 92 & Gata 2019”.

Odigrano ukupno 10 utakmica, od čega tri utakmuce u kategoriji djeca U15, jedna utakmica kategorija veterani i šest utakmica u kategoriji seniora.

Vrlo kvalitetna i rezultatski neizvjesna utakmica i na kraju rezultat 4:4, nakon uspješnijeg izvođenja udaraca sa šest metera ekipa Partnerinstallationen osvojila je 1. mjesto na ovogodišnjem turniru ,savladavši ekipu NK Bratstvo iz Gate.

Treće mjesto na turniru zauzela je ekipa iz Slovenije, ekipa koja tradicionalno svake godine učestvuje na turniru u Gati,
Taxi Cobra, oni su 3. mjesto osvojili poslije uspješnijeg izvođenja udaraca sa šest metara, protiv Grijanje & Voda Vilić.

Najbolji pojedinaci su u kategoriji seniora, najbolji strijelac je Zukan Admir (Partnerinstallationen) 9 golova, najbolji golman je Darko Milanovic (NK Bratstvo Gata), a najbolji igrač turnira je Munjiza Aleksandar.

U kategoriji veterana najuspješnija je bila ekipa Alu Prof Bihać/Gata koja je nakon konačnog također rezultata 4-4 bila bolja od ekipe Beton & Formula na udarcima sa šest metera, i zauzela prvo mjesto.

U kategoriji djeca U15 najuspješnija je domaća ekipa, Gata, u finalnoj utakmici su pobjedili vršnjake Vrste sa visokim rezultatom 5-0, i zasluženo osvojili 1. mjesto.

Upućujem iskrene čestitke najboljim ekipama, pojedincima na osvojenim nagradama, a u četvrtak se već igra novi turnur u Bihaću / Preminger Futsal CUP.

Suad Balić /cenzura.ba

cenzura.ba
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com