Petak, 28.02.2020

Čović: Hrvati u BiH jedini iskreno žele EU i NATO

U Orašju održana zajednička sjednica predsjedništava HDZ-a BiH i Hrvatske

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je da se “bez Hrvata ne može formirati nijedan nivo vlasti u BiH”.

Čović je ustvrdio da Hrvati u BiH “jedini iskreno žele EU i NATO”, i danas politički govore jednim glasom – kroz Hrvatski narodni sabor.

Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedan nivo vlasti”, istakao je Čović juče u Orašju poslije zajedničke sjednice predsjedništava BiH i Hrvatske.

On je zahvalio Vladi Hrvatske, HDZ-u i njenom predsjedniku Andreju Plenkoviću, koji je i aktuelni hrvatski premijer, za podršku Hrvatima u BiH, za koju je rekao da je dragocjena u borbi za stvarnu ravnopravnost.

Predsjedništva dvije stranke su na jučerašnjoj sjednici ocijenila da je temelj prijateljskog međustranačkog odnosa zajednička briga o Hrvatima u BiH kao konstitutivnom i ravnopravnom narodu, uzajamna podrška na izborima i pomoć BiH na evroatlantskom putu – prenosi Fokus.ba.

Plenković je rekao da je saradnja dva HDZ-a “pozitivna i intenzivna”, te da će Hrvatska, kao dobro pozicionirana u međunarodnoj zajednici, nastaviti da se zauzima za prava Hrvata i pruža dobrosusjedsku podršku cijeloj BiH.

On je najavio zajedničku podršku Kolindi Grabar Kitarović na predstojećim izborima u Hrvatskoj, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com