Srijeda, 28.10.2020

Damir Beća :”Izuzetno cijenimo Rudar, respektujemo ga, imaju sjajne pojedince i odlične rezultate, ali vjerujem da će Jedinstvo na kraju slaviti i upisati tri vrlo bitna boda za naš klub” .

Ovog vikenda na programu su mečevi 8. kola u prvenstvu prve lige FBiH, a koji donose par izuzetno zanimljivih i neizvjesnih mečeva.


foto Suad Balić 


Sigurno da je jedan o tih susreta i derbi ovog kola, a u kome će u Bihaću, na stadionu Pod borićima, snage odmjeriti ekipe koje dijele treču poziciju na tabeli, domaće Jedinstvo i Rudar iz Kaknja.

Oba rivala u dosad odigranih 7. kola sakupili su po 13 bodova i zaostaju tri boda od vodećeg Posušja i biće ovo prilika da se, eventualnom pobjedom, još više približe samom vrhu ljestvice. Poslije izuzetno važne pobjede u prošlom kolu u gostima (0:1), protiv do tada neporaženog Travnika, raspoloženje u domaćem taboru je na visokom nivou.

Novi šef struke, iskusni nogometni mag Damir Beća, koji je upravo debitovao na klupi u Travniku, sa svojim saradnicima uigrava ekipu i priprema taktiku sa kojom će pokušati nadmudriti svog kolegu, šefa Rudara Bećira Mehanovića,i svoj tim povesti ka samom vrhu. Prekaljeni trener Beća koji ovu prvu ligu izuzetno dobro poznaje, jer trenirao je u ovom rangu takmičenja ekipe Goražda, Čapljine, Radnika, Metalleghe, ne dozvoljava ni trenutak opuštanja pred susret sa Rudarom, koji u svojim redovima ima par sjajnih igrača: Hrelja, Bekan, Kobilica, Mušija, Musić, Gačan… i koji svakom rivalu može zadati dosta problema, bez obzira gdje se igra meč. – Oglašavanje – Svi u domaćem taboru cijene i respektuju goste, znaju da ih čeka težak meč, da će morati uložiti maksimum znanja i borbenosti da bi na kraju slavili novi trijumf, ali znaju da i oni vrijede i sigurno da će Koprivica, Fajić, Haračić, Midžić, Devedžić, Bešagić, Tankuljić, Orlando, Makić, odigrati na najvišem nivou, sa puno požrtvovanja, htijenja, motivisanosti. Iako je tek desetak dana u prelijepom Bihaću, šef Beća već je zadobio naklonost vatrenih navijača Jedinstva, populare „Sile nebeske“ a pred ovaj derbi susret o kome se priča u cijeloj Krajini, rekao nam je sljedeće:

”Prava je šteta što ovaj susret neće biti igran pred navijačima, zbog korone, jer sigurno da bi tribine Bihačkog nogometnog „hrama“ bile ispunjene ogromnim brojem ljubitelja nogometa iz Bihaća i cijele regije. Biće ovo susret dvije izuzetno jake ekipe, znamo da nas čeka težak meč u kome će naši igrači sigurno od prvog minuta „ginuti“ na travnjaku za svaku loptu, korner, aut…Za nas neće biti izgubljene lopte, tokom svih 90 minuta naši igrači će trčati i boriti se kao „navijeni“ jer samo takvim pristupom možemo do trijumfa protiv izuzetno jakog Rudara.

Izuzetno cijenimo Rudar, respektujemo ga, imaju sjajne pojedince i odlične rezultate, ali vjerujem da će Jedinstvo na kraju slaviti i upisati tri vrlo bitna boda za naš klub.

Ovaj meč odigrat ćemo za naše navijače koji nam daju svakodnevno veliku podršku i pobjedu ćemo pokloniti njima.”

Piše: Rešad MAMELA

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com