Nedjelja, 17.01.2021

DRAŠKO STANIVUKOVIĆ ‘U Srebrenici nije bilo genocida, a presude Karadžiću i Mladiću ne priznajem. Čiča-miča, gotova priča‘

Jutarnji list
DRAŠKO STANIVUKOVIĆ
‘U Srebrenici nije bilo genocida, a presude Karadžiću i Mladiću ne priznajem. Čiča-miča, gotova priča‘

Govorimo o namjeri da jedan narod bude istrebljen s tog teritorija, namjeri da se djeca ubijaju. Takve namjere nije bilo, kazao je

Piše: Jutarnji HRDanijel Soldo

Novi gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković gostovao je u Pressingu N1 televizije gdje je govorio o stanju u ovom gradu, o Miloradu Dodiku, a komentirao je i presude Haškog suda i zašto smatra da u Srebrenici nije počinjen genocid.

– Mojom pobjedom u Banja Luci završava era korumpiranih političara – kazao je na samom početku Stanivuković koji je najavio da će vlast preuzeti do kraja godine.

– Ako govorimo o Banja Luci, to jest i bit će prijateljski grad prema svakom čovjeku. Nikakve podjele, ni političke, ni vjerske, ni nacionalne – to je otvoren grad – kazao je.


Komentirao je i spomenik Hrvatima, Bošnjacima i Srbima u Banjoj Luci, što su posebno komentirali politički protivnici.

– Samo kod nas na brdovitom Balkanu ideja mira može izazvati nemir. Govorio sam o jednoj ideji mira, ne oslikavajući bilo kakve detalje, a politički oponenti uzmu određene stvari pa u BiH u jednom danu možete biti nacionalista i izdajnik. I prethodni gradonačelnici su razmatrali tu ideju parka mira koji treba simbolizirati da je svaki rat uzaludan – pojasnio je Stanivuković, dodajući da je to univerzalna ideja mira.

Preminuo je Mustafa Nadarević, rođeni Banjolučanin, a banjalučki SDP uputio je inicijativu da jedna od prvih odluka novog gradonačelnika bude imenovanje jedne ulice u tom gradu po njemu.

– Taj jedan veliki čovjek nije još ni sahranjen, trebaju se neki utisci sleći. Takvi veliki ljudi naravno da to zaslužuju. Zašto da bježim od toga?! – kazao je.

Cenzura.ba /Piše: Jutarnji HR

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com