Srijeda, 13.11.2019

Druženje kod reisa Kavazovića uz kafu i baklavu, među gostima i Sulejman Al Shiddi

U svečanom salonu u Kancelariji reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husefina ef. Kavazovića jutros je upriličeno tradicionalno čestitanje Bajrama.
Bajramskom druženju uz kafu, sok i baklavu prisustvovali su, između ostalih, predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić, profesor Senadin Lavić, predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović, akademik, reditelj i knjževnik Gradimir Gojer i Sulejman Al Shiddi, vlasnik istoimene kompanije.

Efendija Kavazović je na jutrošnjoj bajramskoj hutbi, između ostalog, iskoristio priliku i da osudi “zlonamjerne riječi kojima se nastoji širiti laž o bh. muslimanima, o narodu kojeg su držali u logorima mjesecima i godinama i nad kojim su počinjeni strašni zločini i genocid, naglašavajući kako se muslimani u BiH nikada nisu bojali istine o sebi niti će ikada pokleknuti pred zlom niti mu povlađivati.”

Najmlađi su od domaćina dobili tradicionalnu bajram-banku, a uz Huseina ef. Kavazovića domaćin tradicionalnog čestitanja bio je sarajevski muftija Enes ef. Ljevaković.

Večeras će u u haremu Careve džamije biti upriličen i bajramski prijem za zvanice kod reisa Kavazovića na kojem se očekuje veliki broj domaćih političara, vjerskih dužnosnika, osoba iz javnog života te predstavnika stranih zemalja.

Izvor: Klix.ba

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com