Ponedjeljak, 22.07.2019

Edin Džeko je sve bliže odlasku iz Rome!

Nakon četiri godine uspješne saradnje rimski tim je spreman prodati bh. fudbalera, a prema svemu sudeći, karijeru će Džeko nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Posljednje informacije koje stižu iz Italije govore da je Džeko sve bliži prelasku u redove londonskog West Hama. Čekićari su Edinu ponudili dvogodišnji ugovor uz dogovorenu platu od 4.5 miliona eura.

Preostao je još dogovor sa Romom. West Ham nudi nešto manje novca od traženih 20 miliona eura, ali pretpostavlja se da će dogovor jako brzo biti postignut i Džeko bi se nakon četiri godine ponovo mogao vratitiu Premiership.

A tamo je itekako popularan. Noseći dres Manchester Cityja od 2011. do 2015. godine Džeko je osvojio dva naslova prvaka, a jedan trofej je stigao kroz saradnju sa aktuelnim menadžerom West Hama Manuelom Pellegrinijem (2014. godine).

Upravo je Čileanac taj koji želi Džeku u svom timu. Smatra da će mu on donijeti neophodne golove i čini sve kako bi se ovaj posao uspiješno realizovao po West Ham.

Kako stvari stoje sada je sve jako blizu realizacije. Džeko bi se nakon četiri godine mogao vratiti u Englesku, gdje je u 189 nastupa za City postigao 72 gola.

U dresu Rome bh. dijamant je nastupio 170 puta i postigao je 85 golova, ali nešto lošija ova sezona na kraju je navela rukovodstvo kluba da ga pokuša prodati.

Aktuelni ugovor sa rimskim timom Džeki važi do juna 2020. godine.

cenzura.ba
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com