Ponedjeljak, 30.03.2020

Ervin Bibanović: ” Pišem isključivo radi istine i svjedočim istini” !

Ko sije vjetar požnjeće oluju!

Pišem isključivo radi istine i svjedočim istini!

Vlada FBiH je na svojoj 163. sjednici održanoj telefonskim putem 17.03.2020. godine donijela odluku o izmjeni ranije donesene odluke o raspodjeli sredstava u iznosu od 30 miliona KM univerzitetsko-kliničkim centrima čiji je osnivač Federacija BiH.
Ova sredstva bit će iskorištena za medicinski tretman oboljelih, nabavke lijekova i drugog potrošnog materijala, neophodne medicinske opreme i sredstava, dezinfekcionih sredstava i druge zaštitne opreme neophodne u situaciji borbe protiv globalne pandemije izazvane koronavirusom.

Skandalozno je i poražavajuće da zlonamjerni portali prenose dezinformacije po ovom pitanju:

– prvo, ova sredstva planirana su u Budžetu FBiH za 2020. godinu za univerzitetsko-kliničke centre čiji je osnivač Federacija BiH, a Kantonalna bolnica “dr Irfan Ljubijankić” u Bihaću nema takav status kao i druge kantonalne bolnice u Federaciji BiH,

– drugo, Vlada FBiH nije raspodijelila dva puta po 30 miliona KM, tj. 60 miliona KM, već je riječ o jednoj istoj odluci koja je izmjenjena,

– treće, pored ministra Drljače, i ministar Šemsudin Dedić nije glasao na telefonski održanoj sjednici,

– četvrto , u prošloj godini Vlada FBiH je izdvojila 4 miliona KM Unsko-sanskom kantonu za pomoć u rješavanju migrantske krize od čega 1,8 miliona KM Kantonalnoj bolnici “dr.Irfan Ljubijankić” u Bihaću za što javnost nije dobila tačan odgovor o utrošku tih sredstava.

Shodno naprijed navedenom, preporučujem onima koji pišu ovakve poluistinite tekstove i politiziraju na svojim lokalnim portalima da dodatno ne uznemiravaju naše sugrađane te da, istine radi, trebaju malo više čitati i provjeravati informacije.

Cenzura.ba /Prenesemo sa fb Ervin Bibanović

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com