Petak, 10.07.2020

Ervin Bukić “Prvi i drugi”….

Prvi i drugi,

BiH društvo u cijelini posmatrano očima civilizacijskih vrijednosti, poštivanja zakona, plaćanja poreza, nevisno pravosuđe, tužilaštvo, pošteni javni konkursi, javne nabavke, zatvor za lopove, transparentna pluralna politička scena, vjera koja promovise ljubav, suživot, toleranciju sve u zaštiti čovjeka, posšovanje ljudskih prava, kultura, kućni odgoj, ljekrsko uvjerenje za obavljanje javnih funkcija, državna komisija za ispitivanje porijekla imovine, radnički savjeti, smjena uhljeba sa svih organizacija u funkciji boraca, RVI, nevladinih organizacija, antifasizam evropskih vrijednosti, i tako recimo redom.

Sa druge strane BiH
Mnoge ključne stranke su devalvirale sve svoje platforme lažima i lažnim obećanjima neobrazovanih, nezrelih, osiljenih, prepotentnih, umisljenih, bolesno ambiciozni, potkupljivih i korumpiranih osoba, čak ne ni ljudi.

Neljudi maskiranih u ljude.

Za pitanje:
Ako je to sve tako, koji animalni porivi izviru iz osoba koje to sve podržavaju, praveći budale od onih prvih???

Pitanje:
Da li je samo pitanje vremena prvih i drugih, kada ce se morati suočiti jedni sa drugima???
( mislim , naravno na izborima)

Hoće li dobro pobjediti zlo?
Hoće li pravda pobjediti nepravdu?
Hoće li obrazovani pobjediti obrazovane kupljenim diplomama??

Hoce li građani BiH početi živjeti život dostojan čovjeka???

Jesu li građani BiH zaista zaslužili “horde zla”???

A da ne govorim o borcima, RVI logorašima, civilnim žrtvama rata, obespravljenim radnicima i ukradenim radničkim pravima, sirotinji, narodnim kuhinjama, o paralelnom svijetu koji vlast ne prepoznaje,j er im negdje fali taj dio naroda u stvarnom životu.

Prvi i drugi za dobrobit budućih generacija se moraju suočiti, podvući refu i građanima vratiti silom ukradenu državu,j er su je prvi imali, pa red je da ovo turbulentno, tranzicijsko vrijeme polako završava svoj kraljevski hod po BiH.

Da nam ne nestanu buduće generacije obrazovanih i ne proklinju što im očevi, didovi nisu bili hrabri i časni da im ostave državu.

Cenzura.ba / Autor Ervin Bukic

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com