Nedjelja, 17.01.2021

Hvala Nadare institucijo !

Hvala Nadare institucijo !

Dijete koje je u naš jaki klub došlo kao dijete sa sela i počela pronalaziti svoj životni put kroz nogomet.

Mnogo puta ponižavan od strane vlastitih suigrača da ne vrijedi nista,da nije za nogometa dodje do reprezentativne karijere,dodje do čuvanja najboljeg igrača svijeta,dodje da milionskog ugovora jednostavno USPIJE U ŽIVOT KROZ NOGOMET.

Zadnji BIŠĆANIN iako nije iz Bihaća ali ja ga smatram našim koji je uspio u nogometu,BIŠĆANIN koji je primjer sve i jednom djetetu koji odabere nogomet kao sport bavljenja da se moze radom i strpljenjem napraviti rezultat,karijera i obezbjediti sebi život.

Kroz karijeru što mnogi zaboravljaju SAJO NADAR (obavezno pišem velikim slovima jer ne samo što je veliki igrač bio ujedno je i veliki čovjek) tokom svoje bogate nogometne karijere dosta puta dolazio na utakmice svoga kluba koji je tavorio u prvoj ligi federacije i nesebično pomagao,od donacije lopti,do dresova i slično.

Nakon svih uspjeha našeg SAJE on se vraća u svoje JEDINSTVO da pomogne u borbi za premijer ligu kao igrač one sezone kad je Sloboda bila bolja.SAJO mene i moje prijatelje tad kupuje za čitav život kad nakon gola za 0:1 u Orašju skida kapitensku traku i samoinicijativno izlazi s terena jer je svjestan da se radi o kupljenoj utakmici.A ubrzo nakon toga i još jednom nažalost napušta klub kao igrač.

Dolazi prošla sezona,dolazi zimski period,dolazi kompletno rasulo,nemamo ekipe,troškova milion,ispadamo iz druge lige i po treći put SAJO NADAR INSTITUCIJA se vraća u SVOJE JEDINSTVO i obećava grčevitu borbu za opstanak iako smo jednom nogom vec bili ispali.

SAJO NADAR pravi takvu atmosferu u ekipi gdje i nakon poraza u prvom kolu osvaja 27 bodova i uz dosta sreće ostaje u ligi nekim administrativnim odlukama.

Ovu polusezonu JEDINSTVO je nakon dugo godina igralo pošteno zbog SAJE NADARA iako su mu htjeli raditi iza leđa i “podmazati” sudije i protivnike našeg kluba.SAJO NADAR zbog toga je ušao u lični konflikt s upravom i odvojio ekipu i stavio ih na svoja ledja.

Ta ista ekipa uz svog vodju SAJU NADARA je ostala u ligi na kraju i zbog toga VELIKO HVALA SAFETE NADAREVIĆU ZA SVE ŠTO SI DAO ZA MOJE I TVOJE JEDINSTVO U ZADNJIH 20 GODINA !

Svi što su bili uz Jedinstvo kako vjetar puše nisu jednostavno mjerodavni da pričaju o mnogim temama a petljaju se u iste pa će vam moji tekstovi pomoći da saznate neke informacije koje niste znali a i da se prisjetite ako ste slučajno negdje nešto i pročitali…

SAJO NADARE SILA NEBESKA TI ŽELI SVE NAJBOLJE U DALJNOJ KARIJERI,DAO BOG DA USPIJEŠ JOŠ JEDNOM I DA NAM SE NEKAD VRATIŠ U NAŠE JEDINSTVO,JER TI ZASLUŽUJEŠ DA NAS VODIŠ U OVOJ NOVOJ VELIKOJ AVANTURI KOJA NAS SLIJEDI….

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com