Ponedjeljak, 30.11.2020

Intervju Damir Demirović : “Složit ćemo se svi da Bihać treba jedan dinamičan zaokret kada je u pitanju razvoj, mogu reći slobodno svih oblasti”…. .

Za one koji Vas ne znaju, ko je Damir Demirović?Zovem se Damir Demirović, rođen sam 27.04.1979. godine u Kulen Vakufu. Po zanimanju sam bachelor Poslovne ekonomije. Trenutno sam direktor JU „Stanouprava“ Bihać. Dugogodišnji sam član Stranke demokratske akcije, također sam i predsjednik MO Kulen Vakuf. Pored svojih poslovnih i političkih obaveza aktivno se bavim sportom, posebno bi istaknuo period u kojem sam bavio nogometom i igrao za NK Ljutoč, NK Jedinstvo, NK Una. Oženjen sam i otac dvoje djece. Također sam podržao mnoge humanitarne akcije.


Kandidat ste za GV Grada Bihaća ispred SDA. Koji su razlozi Vaše kandidature?

Svima je poznato da sam strastveni zaljubljenik u sport, pa često pravim poveznice u životu, sportu i poslu. Zašto ulazim u ovu „utakmicu“, da je tako sportski nazovem?
Složit ćemo se svi da Bihać treba jedan dinamičan zaokret kada je u pitanju razvoj, mogu reći slobodno svih oblasti. Smatram da svojim dosadašnjim iskustvom, pozitivnom energijom, željom za radom i svojom borbenošću mogu jako puno doprinjeti interesu zajednice. Spreman sam da kroz svoju sposobnost, znanje, lokalne i regionalne kontakte, dugogodišnje radno iskustvo, prije svega u direktnom kontaktu sa građanima radim na rješavanju ključnih problema, iznalaženjem optimalnih rješenja na obostrano zadovoljstvo za dobrobit našeg Grada.
I samo iz tog razloga da bi na kraju dobio ovu utakmicu moram dobiti punu podršku građana.

Po Vama koji su to najveći problemi kojima se susreće Grad Bihać i njegovi građani?

Bihać i Bišćani susreću se mnogobrojnim problemima od migrantske krize, krize uzrokovane pandemijom covid-19, odlazak stanovništva iz BiH, loše stanje u obrazovnom sistemu, škole i fakulteti pred zatvaranjem, nedostatak posvećenosti inkluziji. Pored toga nedostatak investicionog ulaganja, nedostatak domaće proizvodnje koja bi svakako dovela do otvaranja novih radnih mjesta, pa sve do problema pasa lutalica u našem Gradu.
Da bi uspjeli riješiti sve ove probleme prvo se moramo zapitati šta je uzrokovalo ovakve probleme, te postaviti ciljeve koji se žele postići rješenjem ovih problema.

Zbog čega očekujete da građani baš Vama ukažu povjerenje u odnosu na druge kandidate? Zašto baš Vi?


Pozitivan stav, motivacija, znanje, sposobnost i vjera u uspjeh moja su pokretačka snaga stoga se nadam da će građani prepoznati moje stavove i mišljena koja zastupam kao vrijedne njihovog povjerenja. Kako u privatnom životu tako i u poslu i u plitici nastojim da ispunim obećanje koje dam. Iz tog razloga se neću koristiti različitim populističkim metodama, ovoj priči treba pristupiti realno i ne obećavati neizvedivo. Bolje je obećati manje, a napraviti više. Svakako za svaku dobru ideju i inicijativu koja kao rezultat ima pozitivan ishod za društvenu zajednicu stojim na raspolaganju. Ja vjerujem da će birači to znati prepoznati i na kraju dati svoj glas na temelju činjenica, a ne riječi.

Koje aktivnosti i projekte planirate podržati ukoliko budete izabrani u Gradsko Vijeće

Ukoliko budem izabran u GV u fokusu će mi svakako biti poboljšanje koordinacije sa svim nivoima vlasti u pronalaženju rješenja u rješavanju migrantske krize kroz lokalne i regionalne projekte očuvanja mira, vladavine prava, socijalne uključenosti. Također aktivno se uključiti u pronalazak adekvatne strategije uz pomoć koje ćemo ako ne zaustaviti barem ublažiti odlazak stanovništva koji bi nas ako ubrzo ne reagujemo mogao dovesti do kolapsa u svim sferama. Svakako podržati sve projekte koji budu dolazili iz sfere obrazovanja jer naša djeca su ono na šta trebmo staviti posebno težište i njihova prava trebaju biti u potpunosti ispunjena, a da bi u tome uspjeli moramo prije svega imati zadovoljne pedagoške radnike koji u ovo vrijeme pandemije daju veliki doprinos kroz svoj trud i zalaganje. Čemu smo svi svjedoci.


Na kraju, koja je Vaša pruka biračima?

Svi smo mi individue za sebe i svako od nas treba imati svoje lično mišljenje i stav. Svi mi pojedinačno svjesno ili nesvjesno doprinosimo napretku ili nazadovanju jedne zajednice i svako od nas na kraju sam odlučuje koji će put izabrati. Ja Vas iz tog razloga pozivam da ne izaberete put društvene pasivnosti i nezainteresiranosti kroz ne izlaženje na izbore. Koliko god Vam se činilo da je vaš glas nebitan, ja Vam garantujem da je on jako bitan. Ne dozvolite da svoju sudbinu i svoj život prepustite drugima koji ne razumiju vaše potrebe i vaše želje. Izaći na izbore znači biti odgovoran prema sebi i društvenoj zajednici.

Cenzura.ba /Suad Balić 

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Zenko theme , Seo , Health , Dating , Money , Cheap hotels , Cheap flights