Srijeda, 18.09.2019

Još jedan Bosanac u Dinamo Drezdenu

Balić: Pionirski reprezentativac BiH

MLADE NADE Bh. talenti na cijeni u Njemačkoj

Stigao mu poziv

Da su bh. talenti na cijeni u Njemačkoj nije nikakva tajna. Ne čudi to ako se uzme u obzir kakav su put, između ostalih, trasirali Edin Džeko, Hasan Salihamidžić, Zvjezdan Misimović, zatim Vedad Ibišević koji i danas dan “hara” bundesligaškim terenima.

Danas imamo desetine djece u bundesligaškim “jugend” klubovima koji će za koju godinu možda biti i prvotimci, a fudbalsku abecedu u Njemačkoj će, po svemu sudeći, nastaviti učiti i mladi Bišćanin Amar Balić.

Ime je to 16-godišnjeg fudbalera koji trenutno nastupa za OFK Bihać, gdje ga obučava nekadašnji trener tamošnjeg Jedinstva Ahmet Kečalović, a talenat koji je pokazao u ovoj školi nije promakao ni Dinamu. Nakon sjajnih preporuka Zagrepčani su ga skautirali u više navrata, potom i pozvali na Maksimir, no sve je izvjesnije da će sljedeća stanica u njegovoj karijeri biti ipak Njemačka.

Baliću je u međuvremenu stigao poziv iz Njemačke, tačnije tamošnjeg drugoligaša Dinamo Drezdena čijim treninzima se već priključio, a raskošni talenat koji je pokazao u radu s vršnjacima oduševilo je struku kluba.

– Sretan sam što sam dobio priliku da se pokažem u jednom organiziranom klubu kao što je Dinamo Drezden. Zadovoljan sam onim što sam pokazao, no vidjet ćemo kako će se stvari odvijati dalje – kaže Balić.

Na Baliću je sada da radi, a ne da sanjari o blistavoj karijeri, čega je i sam svjestan. Kako se kaže, bez rada talent propada, a toga smo se bar u BiH nagledali.
Kada je u pitanju Dinamo Drezden, ukoliko se cijeli posao realizira, bit će ujedno treći bh. fudbaler u ovom klubu nakon Harisa Duljevića i Darija Đumića.

Izvor/sport.sport.ba

cenzura.ba
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com