Ponedjeljak, 22.07.2019

KARATE KLUB JION-PEB BIHAĆ / Odlični rezultati u Turskoj i Banja Luci

KARATE KLUB JION-PEB BIHAĆ

Odlični rezultati u Turskoj i Banja Luci

Takmičari Karate kluba Jion Peb iz Bihaća uzeli su učešće na dva karate takmičenja, sa kojih su se u Bihać vratili sa novim medaljama.

Najbolji takmičari ovog kluba protekla tri dana boravili su u Antaliji (Turska) gdje su kao članovi karate reprezentacije BiH uzeli učešće na Mediteranskom šampionatu. Na šampionatu je nastupilo 13 zemalja.

Za reprezentacija BiH nastupilo je sedam takmičara članova Karate kluba Jion-Peb iz Bihaća, koji su imali odlične nastupe u jakoj konkurenciji.

Reprezentacija BiH osvojila je ukupno devet medalja, tri medalje osvojili su karatisti iz Bihaća od čega jednu srebrenu i dvije bronzane.

Srebrenom medaljom se okitila Ema Felić u kategoriji kumite -U 21 +68 kg, dok su se bronzanom medealjom okitili Aldin Mahmutović u kategoriji kumite-U21 +84 kg i Ema Selman u kategoriji juniorki -59 kg.

I ostali takmičari KK Jiona imali su zapažene nastupe u Turskoj. Mladi Muhamed Murtić osvojio je petomjesto u kategoriji kadeta -57 kg,dok je Sara Mahmutović zauzela sedmo mjesto u kategoriji juniorki +59 kg.

Sa reprezentativcima u Turskoj boravio je i trener Bajro Durdžić.
Ovi kao i dosadašnji rezultati takmičara KK Jion Peb iz Bihaća svakako su pokazatelj da je ovaj mladi kolektiv izrastao u prestižan i prepoznatljiv sportki kolektiv kako na domaćoj tako i na međunarodnoj karate sceni.

Takođe u istom periodu u Banja Luci održano je i Državno prvenstvo za djecu gdje su članovi Karate kluba Jion Peb iz Bihaća osvojli četiri medalje od čega dvije zlatne, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju.

Zlatne medalje i titule šampiona BIHosvojili su Hassan Selimović u kategoriji dečaci 12 godina i Maja Mahmutović u kategoriji djevojčice 12 godina. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojila je Ena Kapić u kategoriji borbe-djevojčice 11 godina, dok se Nina Pozderac okitila brončanom medaljom u kategoriji djevojčice 13 godina.

Suad Balić / cenzura.ba

cenzura.ba
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com