Ponedjeljak, 23.11.2020

KB: Urađen zahvat postavljanja TVT trake – Bolnica u Bihaću jedina je zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini u kojoj se radi ovaj zahvat.

KB: Urađen zahvat postavljanja TVT trake – Bolnica u Bihaću jedina je zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini u kojoj se radi ovaj zahvat.Tim ljekara KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ u sastavu op.prim.dr Osman Blažević, načelnik odjela Ginekologije Sulejman Kulenović i asistent Riad Šahinović, te instrumentarka – glavna sestra Jasmina Nuhagić, jučer je izveo operativni zahvat postavljanja TVT trake, kod pacijentice koja je na liječenje u KB Bihać upućena iz UKC Tuzla.
Upotreba TVT (tension-free vaginal tape) procedura je koja omogućava podizanje i držanje opuštene uretre u pravilnom fiziološkom položaju tako da ostaje zatvorena bez slučajnog ispuštanja urina, sprečavajući između ostalog i česte urinarne infekcije.
Inkontinencija (nevoljno oticanje urina) jedan od čestih problema sa kojim se, nažalost, pacijent susreće više puta u svakodnevnom životu, a može se trajno riješiti operacijom koja je napravila veliki pomak u ovoj oblasti.
Bolnica u Bihaću jedina je zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini u kojoj se radi ovaj zahvat. Troškove liječenja i hospitalizacije, pacijentice koja se nakon operacije uspješno oporavlja u potpunosti snosi ZZO Tuzla.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com