Utorak, 22.10.2019

Kladionice objavile koeficijente za susret prvog pretkola Lige evropskih prvaka između Sarajeva i škotskog Celtica iz Glasgowa!

Dana 9. jula će na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, u okviru prvog pretkola Lige evropskih prvaka, snage odmjeriti aktuelni prvaci BiH i Škotske, Sarajevo i Celtic iz Glasgowa.

U ovom trenutku pojedine svjetske kladionice izbacile su koeficijente za ovaj meč, pa je tako shodno tim prognozama Celtic favorit za trijumf u Sarajevu.

Naime, koeficijent na pobjedu Celtica trenutno je 1.65, koeficijent na neriješen ishod meča je 3.95, dok je koeficijent na pobjedu Sarajeva u iznosu od 4.80, što znači da aktuelni prvak BiH neće imati nimalo lagan zadatak da na ovom meču protiv škotskih “Iraca” dođe do povoljnog rezultata.

Inače, kada za Celtic kažemo “škotski Irci”, vraćamo se podatku koji kaže da su ovaj klub osnovali irski doseljenici u Škotsku, te mu dali identitet i klupske boje svoje države, odnosno, Republike Irske, a i sami navijači ovog kluba generalno na utakmicama nose isključivo irska obilježja.

Izvor: sportskevijesti.

cenzura.ba
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com