Subota, 30.05.2020

Ključu 100 000 KM za industrijsku zonu

Nijaz Kadirić, ministar privrede u Vladi USK-a i Almin Hopovac, savjetnik premijera USK, boravili su u radnoj posjeti Nedžadu Zukanoviću, načelniku općine Ključ.

 

Povod posjete bio je potpisivanje ugovora kojim se Ključu iz budžeta Vlade Kantona, a putem granta Ministarstva privrede, osigurava 100 000 KM za razvoj poduzetničke infrastrukture.

Ukupna vrijednost sredstava koje se Ministarstvo obavezuje da će doznačiti za implementaciju dijela projekta – rekonstrukcija saobraćajnice i oborinske odvodnje u industrijskoj zoni Velagići je 98.108,01 KM.

Cilj ovog Ugovora je davanje potpore u oblasti poduzetništva i obrta, isključivo prema kriterijima i svrsi Programa potpore izgradnji poduzetničke zone Velagići od strane Vlade Unsko-sanskog kantona. Implementacija projekta će trajati 9 mjeseci.

Razvoj poduzetničkih zona jako je važan jer je poduzetnička infrastruktura jedna od garancija razvoja i mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta, ali i način stvaranja novih vrijednosti koja će u budućnosti doprinijeti boljem i uspješnijem razvoju općine Ključ.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com