Nedjelja, 17.01.2021

Klub zastupnika SDA će podržati novu Vladu KS ako na njenom čelu bude Konaković

Klub zastupnika SDA će podržati novu Vladu KS ako na njenom čelu bude Konaković


Izvor: Fena


Stranka demokratske akcije će podržati novu Vladu Kantona Sarajevu ako na njenom čelu bude Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, saopšteno je iz Kluba zastupnika SDA u SKS.

“Pozivamo Konakovića, koji već po ustaljenoj matrici puno priča, pravi se da sve zna, ali konstantno bježi od odgovornosti, da se prestane kriti iza Forte ili nekog drugog kandidata za Premijera KS, nego da preuzme odgovornost i sebe imenuje na to mjesto. Razloga za to je mnogo, ali prije svega činjenica da je on osoba koja je 10 godina vladala Kantonom Sarajevo, prvo kao šef kluba SDA u Skupštini KS, zatim kao Premijer KS, a onda i kao šef koalicije u KS posljednje 2 godine”, navodi se u saopćenju.

“Kanton Sarajevo se nalazi pred teškim periodom. Osim dugogodišnjih problema koji su rezultat Konakovićeve vladavine, posljedice pandemije korona virusa će se tek odraziti na Kanton Sarajevo. U takvim uslovima neodgovorno je i kukavički postaviti na čelo Vlade bilo koga bez ozbiljnog političkog iskustva”, dodaje se.

“Ukoliko Konaković skupi hrabrosti i prestane se kriti iza nerelanih prijedloga i kadrovskih rješenja, a na koje će sutra svaliti krivicu za neuspjeh u vođenju Kantona Sarajevo – kako je svaljivao i na SDA dok je u njeno ime loše vladao Kantonom, te prihvati odgovornost za političku krizu u Kantonu Sarajevo koju je sam prouzrokovao političkim trgovinama, i ukoliko preuzme vođenje Vlade Klub SDA će ga, kao najveći klub u Skupštini, podržati pa čak i glasati za takvu Vladu”, istaknuto je u saopćenju Kluba zastupnika SDA u SKS.

Cenzura.ba /Izvor N1

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com