Petak, 05.06.2020

Konstituiran Ekspertni tim za izradu Strategije za razvoj poljoprivrede USK

U Bihaću je nedavno održana konstituirajuća sjednica Ekspertnog tima za izradu Strategije za razvoj poljoprivrede i ruralnih područja Unsko-sanskog kantona za period 2020.-2029.

Članovi ovog tima su poljoprivrednici, udruženja poljoprivrednika, predstavnici prehrambene industrije, ministarstava poljoprivrede i privrede, te profesori sa Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Oni su na prvom sastanku koordinacijske grupe iznijeli svoje stavove o aktuelnom trenutku u kojem se razvija sektor poljoprivrede u USK.

– „Naš zadatak je da kroz ovu strategiju pokušamo pokazati put razvoja naše poljoprivrede. To jeste strateški pravac našeg kantona, ali trebamo tačno definirati u kojim sektorima trebamo ići naprijed a koje sektore ni ne trebamo u suštini razvijati. Idemo tamo gdje možemo postati jaki i dominantni“, rekla je zastupnica Vildana Alilbabić.

Kada Strategija za razvoj poljoprivrede u USK konačno po prvi put bude usvojena, poljoprivrednicima bi trebala olakšati širenje proizvodnje. Po završetku izrade, bit će upućena Vladi USK kako bi bila uvrštena u budžet za iduću godinu.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Zenko theme , Seo , Health , Dating , Money , Cheap hotels , Cheap flights