Srijeda, 05.08.2020

LIČNOST DANA Visočanka ostvarila veliki uspjeh Elvedina Muzaferija: Ušla u historiju – Muzaferija: Uspjeh u alpskoj kombinaciji

LIČNOST DANA Visočanka ostvarila veliki uspjeh

Elvedina Muzaferija: Ušla u historiju –
Muzaferija: Uspjeh u alpskoj kombinaciji

Mlada Visočanka Elvedina Muzaferija ostat će upisana kao prva osoba koja je u Svjetskom kupu u alpskom skijanju osvojila bodove kao predstavnica Bosne i Hercegovine. Vozila je kombinaciju u Austriji i na kraju stigla do 29. pozicije, koja joj je donijela dva boda.

Kao i u mnogim drugim slučajevima, Muzaferija kroz svijet sporta putuje bez podrške države i institucija, čime je njen uspjeh veći, a, kako kaže, za sve je zahvalna roditeljima i sponzorima.

Nema sumnje da je ovaj uspjeh 20-godišnjakinje tek uvertira za velike stvari koje će stići u budućnosti. Pokazala je da je spremna za najveću konkurenciju pa treba očekivati nove njene podvige i podizanje ljestvice.

Elvedina Muzaferija rođena je u Visokom 20. avgusta 1999. godine. Višestruka je prvakinja BiH u alpskim disciplinama. Na otvaranju Zimskih olimpijskih igara 2018. u korejskom Pjongjangu nosila je zastavu Bosne i Hercegovine. Prva je takmičarka u historiji BiH koja se pojavila na startu Svjetskog kupa u brzim disciplinama.

Cenzura.ba/avaz.ba

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com