Ponedjeljak, 22.07.2019

Lukač: Državljani BiH koji su deportovani iz Njemačke moraju biti pod kontrolom

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da trojica državljana BiH, koji su deportovani iz Njemačke zbog povezanosti s terorizmom, mogu biti potencijalna opasnost za sigurnost u BiH i da moraju biti pod kontrolom ako se pojave na teritoriji entiteta RS.
Lukač je naveo da se na njih mora obratiti pažnja i da se mora znati kuda se kreću, sa kim se druže i kakve kontakte imaju.

“Oni su svakako predmet naše pažnje i u budućem periodu. Ako se pojave na teritoriji Republike Srpske, moraju biti apsolutno pod kontrolom. Oni mogu da budu potencijalna opasnost za sigurnost u BiH. Između ostalog, zbog toga su i deportovani iz druge zemlje”, rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

On je dodao da su prvo iz medija dobijene informacije o tome da su oni prebačeni iz Njemačke i da su pušteni na slobodu.

“Nismo dobili zvaničnu informaciju da su došli u BiH, da su saslušani i, što je najbitnije, da su pušteni na slobodu. MUP RS, kao i sve druge agencije koje se bave bezbjednošću u BiH, takve informacije moraju imati brzo”, istakao je Lukač.

Kako je Klix.ba pisao jučer, trojica muškaraca koji su deportovani u BiH iz Njemačke zbog navodne povezanosti s terorističkim djelovanjem, su braća porijeklom iz Zeničko-dobojskog kantona.

Izručeni državljani BiH nakon ispitivanja u SIPA-i pušteni su na slobodu.

Izvor: Klix.ba

cenzura.ba
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com