Petak, 28.02.2020

Mali borac: Beba rođena u 23. sedmici trudnoće proslavila prvi rođendan

Cheri Price iz Middlesbrougha u Engleskoj dobila je trudove u 23. sedmici i šestom danu trudnoće. Kad se rodila mala Hailie Dillon, težila je samo 510 grama.

Prošlo je 18 dana prije nego što ju je majka mogla primiti u naručje nakon rođenja 23. februara u bolnici James Cook u Middlesbroughu prošle godine.

Cheri je rekla: “Kad se Hailie rodila, zvuči grozno za reći, ali izgledala je kao crveni vanzemaljac. Bila je još u stadiju fetusa i uopće nije izgledala kao dijete – nismo mogli vjerovati da je preživjela. Od rođenja je stavljena u inkubator i nismo je mogli dodirnuti”, rekla je za Metro.co.uk.

Trudovi su započeli u januaru prošle godine, ali lokalna bolnica nije bila u stanju nositi se s takvim prijevremenim rođenjem.

Cheri je odlučila otići s 32-godišnjim dečkom Timothyom Dillonom do grada udaljenog čak 500 kilometara, kako bi bili bliže njegovom bratu koji im može pomoći i brinuti se za njihovog 11-mjesečnog sina Jacka.

Cijelim putem, koji je trajao osam sati i uključivao put brodom i vozom, Cheri je bila u trudovima. Nakon što je provela dvije sedmice u bolnici, otpustili su je, i bili su spremni vratiti se kući.

Međutim, nakon dva dana došla je Hailie.

Cheri i Timothy proveli su tri mjeseca u u bolnici James Cook u Middlesbroughu. Hailie još uvijek nije otvorila oči  – i morali su se suočiti s činjenicom da će možda oslijepiti.

Dijagnosticirana joj je treća faze retinopatije nedonoščadi i privatnim avionom su je morali prebaciti i specijalističku bolnicu gdje su joj uspjeli spasiti vid.

Mali borac Hailie Dillon puštena je kući 19. juna prošle godine, a 23. februara proslavila je veliki prvi rođendan!

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com