Srijeda, 13.11.2019

Migrant u alkoholiziranom stanju napao policajca u Bihaću


Policijski službenik MUP-a USK sinoć je zadobio lakše povrede nakon što ga je napao migrant iz Maroka.

Incident se dogodio oko 23 sata u Ulici Bosanska u Bihaću, kada su policijski službenici PS Bihać obavljali redovnu kontrolu.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK, policajci su zatekli dva strana državljanina – migranta kako konzumiraju alkohol.

– U cilju identifikacije te utvrđivanja da li posjeduju potvrde o iskazanoj namjeri za dobijanje azila u BiH, policijski službenici su od istih tražili dokumente na uvid. Međutim, migranti su odbili naredbu policijskih službenika i nastavili su konzumirati alkohol. U jednom trenutku jedan od migranata fizički je napao policajca pri čemu mu je nanio lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Bihać. Policijski službenici stavljaju pod kontrolu migrante, te ih lišavaju slobode. Nakon toga je izvršeno alkotestiranje te je kod migranata utvrđeno prisustvo alkohola, navodi se u saopćenju MUP-a USK.

S obzirom na to da migranti nisu posjedovali potrebnu dokumentaciju, nakon popunjavanja potrebnih upitnika utvrđeno je da se radi o osobama A.B. (1997) i M.A.A. (1987), obojici iz Maroka. Nad njima je zavedena kriminalistička istraga zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać.

Također, u subotu je prijavljen i neovlašten ulazak u stan migranta u Bihaću.

– B. A. (1980), nastanjen u Ul. 502. Viteške brigade u Bihaću, policijskoj stanici Bihać ​prijavio je da je u stanu zatekao stranog državljanina – migranta. Kako je kazao policiji, on je nakratko napustio stan te ostavio otvorena vrata, što je iskoristio migrant te ušao u stan. Supruga prijavitelja B.A. (1982), koja se nalazila u stanu, primijetila je nepoznatu osobu i počela ga je odgurivati da izađe. U tom trenutku u stan se vraća prijavitelj koji je uspio migranta izvesti ispred zgrade i zadržati ga do dolaska policijskih službenika, navode u MUP-u.

Utvrđeno je da se radi o osobi R.Y, rođenoj u Afganistanu. Daljnji rad na dokumentovanju i utvrđivanju svih činjenica iz prijave nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com