Ponedjeljak, 21.09.2020

Ministar Adnan Alagić podržao projektne ideje studenata iz oblasti turizma i zaštite okoliša

Dana 29.11.2019. godine ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Adnan Alagić sa predstavnicom Ministarstva privrede primio je studenta Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Radi se o bihaćkom studentu treće godine, Faruku Midžiću, koji je želio predstavnicima ova dva ministarstva predstaviti nekoliko projekata iz oblasti turizma i zaštite okoliša.

Predstavljeni su projekti promocije turističke ponude i GIS mapiranja iz oblasti zaštite okoliša koje je razvila grupa studenata. Implementacija ovih projekta započela je u Kantonu Sarajevo, a namjera je da se isti repliciraju na području Bihaća i ostalih gradova i općina Unsko-sanskog kantona.

Ovo je bila prilika da ministar Adnan Alagić izrazi zadovoljstvo da mladi ljudi prije svega pokazuju interes da u okviru svoga slobodnog vremena rade na razvijanju projekata čija je svrha poboljšanje javne usluge. Također je naglasio da cijeli Unsko-sanski kanton treba biti jedna turistička destinacija, na način da se turističke ponude lokalnih zajednica objedine i kao takve nude putem turističkih operatera. Nadalje, izrazio je spremnost da u narednoj godini projekti iz oblasti zaštite okoliša budu podržani u okviru raspoloživih sredstava.

Sastanak je zaključen uz dogovor da će ova dva ministarstva uvijek biti na raspolaganju u pružanju podrške i implementaciji projekata čija je svrha poboljšanje kvaliteta življenja svih građana Unsko-sanskog kantona.

Izvor: Vlada USK

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com