Subota, 26.09.2020

Mirzet Čelikovič : “Želim ovim putem da se izvinim svim građanima koji su se okupili na protestima iz istog razloga kao i ja”.

Bihać
Komentar Mirzeta Čeliković, nakon sinoćnog incidenta na protestima , prenosimo u cijelisti:“Želim ovim putem da se izvinim svim građanima koji su se okupili na protestima iz istog razloga kao i ja.

Za one koji ne znaju ko sam i šta radim a da bi znali zašto sam reagovao objasniću sve i molim ih da shvate moj postupak nije zlonamjeran.

Zovem se MIrzet Celiković i živim u Bihacu već 63 g. Radim u JP BH pošta Centar posta BIhać na radnom mjestu voditelj pošte 77208 Izacić i direktno sam vezan za transvere novca kao i drugih usluga koje vrsi moja posta.

Posto je gospodin Sej Ramić iznio niz optužbi na račun organizacije u kojoj radim osjećao sam se prozvanim jer te optumbe nisu istinite.

Prvo gospodin Sej Ramic pošto je obrazovan čovjek profesor morao bi znati da u BiH postoje organizacije koje prate tokove i transfere isplata novca. ,a u vezi sprećavanja pranja novca i finansiranje teroristilkih organizacija.Ja kao radnik koji vrši te transfere od svakog klijenta koji podiže novac moram traziti lični dokument,ličnu kartu ili pasoš,provjeriti da li je dokument vazeći,datum izdavanja i datum isteka identifikovati klijenta da li je dokument njegov i pristupiti isplati transfera bez obzira ko je klijent stranac ili domaći.

U koliko se radi o većem transferu dužan sam obavjestiti svoje nadređene ne ulazeći u to ko je klijent.

Znači imamo tačno propisat pravilnik o transferu novca.Pošto je gospodin Sej Ramić jasno i glasno prisutnima na protestima spomenuo poštu Ozimice dva gdje se vrše isplate sumnjivog novca migrantima treba da zna da i ja to radim u pošti Izacic i da pravila vaze za sve uposlenike i da taj novac koji mi isplaćujemo prate agencije čiji je to posao.Dakle prilikom isplate novca migrantima ili bilo kojoj osobi koja dođe na šalter pošte nema kriminala,jer se sve radi po zakonu i pravilima.

Logično je da sam se osjećao prozvanim od gospodina Seja Ramica i da sam morao reagovati.Koliko sam u pravu pogledajte snimak moje reakcije onih koji su bili oko mene i na koje je njegova netalna izjava utjecala da mi svi govore da jest kriminal u pošti.Pošto u pošti radim vec 37 g želim poručiti gospodinu Seju Ramicu ne laži ljude koji su te došli podržati ja nisam dozvolio da i.mene lažeš za nekoliko glasova na predstojećim izborima za gradonačelnika grada Bihaća, jer mi ne treba gradonaćelnik koji će me lagati.

Jos jednom se izvinjavam građanima zbog incidenta ali moju podršku koju je imao 3 godine neće više imati.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com