Petak, 03.07.2020

Nova Škoda Scala svečano predstavljena u Sarajevu

Večeras je svečanom i vrlo zanimljivom promocijom ispred SCC u Sarajevu Škoda predstavila svoj novi kompaktni model Scala. Uz bogat muzički i zabavni program Scala je večeras privukla veliku pažnju i jasno želi biti jedan od najpopularnijih modela Škode u BiH.
Nasljednik popularnog modela Rapid je nedavno stigao na Bosne i Hercegovine, ali je večerašnjom zabavom i bogatim programom dobio dostojnu dobrodošlicu. Kao model koji će biti glavni konkurent nekima od najprodavanijih kompakta nova Scala je vrlo važan novi model za Škodu, a kako je izrađena na novoj platformi MQB A0, trebala bi cjenovno i proporcijama biti vrlo popularna i na našem tržištu.

Naziv modela Scala potiče iz latinskog jezika što znači stepenice ili ljestve, a sa modelom Scala, Škoda je odjednom savladala nekoliko velikih stepenica u razvoju.
Dužina novog modela je 4.362 mm, širina 1.793 mm, a visina 1.471 mm. Dugi međuosovinski razmak od 2.649 mm modelu Škoda Scala osigurava vrlo dobra vozna svojstva. Scala raspolaže prostranim putničkim prostorom i 467 litarskim prtljažnikom koji je ujedno i najveći u segmentu.

Škoda Scala je prva u svom segmentu koja u seriji ima LED svjetla naprijed i nazad. Kupci mogu odabrati full LED svjetla kao opciju. Pored vanjskog izgleda, Scala je opremljena cijelim nizom sistema pomoći u vožnji. Tako se na popisu sigurnosnih sistema nalazi Lane Assist i Front Assist uz City Emergency Brake kao dio standardne opreme.

Novi koncept interijera kod Scala modela uključuje najmoderniju digitalnu tehnologiju, kao i inovativne aplikacije i mobilne usluge. Opcioni virtuelni kokpit dolazi u veličini od 9,2 ili 10,25 inča na kojima se može konfigurisati prikaz informacija po želji vozača. Ekran vrhunskog Amundsen infotainment sistema među najvećim je ekranima u segmentu kompaktnih automobila.

Kao i kod ostalih Škoda modela Simply clever stavke su kod Scala modela neizostavni dio opreme. Strugač za led koji je smješten u poklopcu rezervoara, kišobran u vozačevim vratima, kao i specijalno dizajnirani silikonski poklopac rezervoara tečnosti za pranje vjetrobrana krase novu Škoda Scala-u. Kada ga otvorite, pretvara se u lijevak, tako da nema prosipanja.

U ponudi su motori TSI i TDI (1.0 TSI 95 KS/115 KS, 1.6 TDI 115 KS). U narednom periodu biti će dostupan i najjači benzinski motor 1.5 TSI sa 150 KS. Na raspolaganju su petostepeni i šestostepeni manuelni mjenjači kao i sedmostepeni DSG mjenjač.

Nova Škoda Scala u BiH se nudi u tri varijante opreme Active, Ambition i Style.
Početna cijena bogato opremljenog modela sa PDV-om iznosi 28.454 KM.

Izvor: Klix.ba

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com