Četvrtak, 04.03.2021

Novac koji dolazi i iz MMF, vlast troši na svoje povlastice, zašto????

Kolumna
16.12.2020.

Novac koji dolazi i iz MMF, vlast troši na svoje povlastice, zašto????



Da li je iko ozbiljan od građana, konstutivnih ili ostalih u zadnjih 25 godina ozbiljno sagledao šta ta vlast za koju godinama glasaju radi za građane, konstutivne i ostale.
Ništa, bukvalno ništa.
Sve što radi, radi da BiH nestane.

Ekonimija, razvoj, zdravstvo, obrazovanje, investicije, pravda, ti poslovi u tim politikama ne postoje.
Jer sa ovim poltikama nema budućnosti za građane, konstutivne i ostale u BiH.

Deyton je ugasio plamen rata, ali plamen podjela, nije.
Međunarodna zajednica koja je sastavila Deyton očito je postigla mir među ratnicima, ali je ugasila svaku nadu za građane BiH, da BiH bude demokratska, pravedna, država za sve građane, konstutivne i ostale, da se razvija, ekonomija, demokratske civilizacijske vrijednosti, suživot i sve one vrijednosti koje su unistene ratom, a građani BiH su ih imali.

Međunarodna zajednica mora otkovati Deyton na štetu ratnorušilačkih snaga pa ih pustiti da to završe ili stati na stranu obspravljenih, opljačkanih, građana.
Medjunarodna zajednica iz njima poznatih razloga njeguje kult mržnje, podjela u BiH, ne čineći ništa na poštivanju, sticenju ni minimalnih ljudski prava građana u BiH.

Previše je godina ovog stanja u BiH da bi međunarodna zajednica imala alibi za pravdanje, dovođenjenja građana BiH u stanje očaja, bezizlaznosti za svoju egzistenciju i budućnost svojih porodica.

Svi narodi su u BiH stvarni, koji moraju i morali su imati ista prava na svakom pedlju svoje države, danas zbog Deytona i ratnorušilačkih politika nemaju.

Ko je i zašto građanima oduzeo pravo na njihovu vlastitu državu?

Međunarodna zajednica ili neka dopusti da sami rjepimo Gordijski čvor.



Cenzura.ba /Ervin Bukić

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com