Nedjelja, 17.01.2021

ODRŽANA KOMEMORACIJA MAJORU NIJAZU MILJKOVIĆU, RATNOM KOMANDANTU 506. OSLOBODILAČKE BRIGADE

ODRŽANA KOMEMORACIJA MAJORU NIJAZU MILJKOVIĆU, RATNOM KOMANDANTU 506. OSLOBODILAČKE BRIGADE
Danas je sa početkom u 17 sati u restoranu Libertas održana komemoracija majoru Nijazu Miljkoviću, ratnom komandantu 506. oslobodilačke brigade iz Velike Kladuše.


U emotivnoj atmosferi, pored članova porodice prisutnima su se obratili bivši načelnik štaba 5. Korpusa general Fadil Hasanagić, ratni komandant 505. viteške brigade Sead Jusić i saborac i prijatelj Ejub Keserović.

Na tužnom skupu naglašena je uloga čovjeka koji je sve ljudske, profesionalne i stručne kvalitete stavio u funkciju odbrane Bosne i Hercegovine i Velike Kladuše.

Govornici su evocirali uspomene na ratni put i djelo rahmetli Miljkovića, te ukazali na neophodnost čuvanja vrijednosti i tekovina za koje se borio i od kojih nikad nije odustao.Istaknuto je da se radi o čovjeku koji je djelovao ličnim primjerom, dostojanstvom u svakoj, pa i najtežoj situaciji, čovjeku koji je dao veliki doprinos za opstojnost ovog dijela BiH.

Nijaz je rođen 1959. godine u Velikoj Kladuši, a na samom početku rata priključio se Armiji RBIH u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, tada i postaje pomoćnik načelnika općinskog Štaba za operativne poslove. 1994. godine postaje komandant novoformirane 506. Kladuške brigade, legitimne vojne formacije u sklopu 5. korpusa Armije RBIH. Tokom rata, Nijaz Miljković je preživio teško ranjavanje i postaje 80 %-tni ratni vojni invalid, rat zavšava sa činom majora.

Dženaza Nijaza Miljkovića obaviće se u nedjelju 29.11.2020. nakon podne namaza, ispred Gradske džamije u Velikoj Kladuši.

Cenzura.ba / Izvor: Trend radio

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com