Nedjelja, 20.09.2020

Opcija koja će se svidjeti mnogima: Novitet na Instagram storyju

Društvena mreža koja je stvorena radi dijeljenja fotografija sve više nade polaže u videosadržaje, a sad su dodali i audioopciju koja će se svidjeti mnogima koji traže nove načine izražavanja. Jednostavno nazvana – Music – pruža mogućnost dodavanja pjesama u “story”.

Instagram uveo novu opciju

Najprije ih je uveo Snapchat, zatim Instagram, pa Facebook i WhatsApp. Priče, izgleda, žive svuda i baš kad ste mislili da vam nisu mogle biti zanimljivije sa svim tim filterima, naljepnicama i natpisima, Instagram im je odlučio dodati muziku. Pa tako korisnici sada mogu birati između mnogo poznatih pjesama kojima će obogatiti svoj sadržaj.

Instagramove priče su prilično popularne, a mreža broji 400 miliona dnevnih korisnika. Kako bi zadržali ovaj impresivni nivo rasta, kompanija nastavlja dodavati novitete. Prije nekoliko sedmica izbacili su IGTV, platformu za duže videozapise, zatim su u tajnosti pustili Lite verziju aplikacije, a sada su našli način kako da korisnike zabave popularnim pjesmama različitih žanrova.

Kako dodati muziku u Instagram priče

Instagram je na svom blogu napisao kako je moguće izabrati muziku koja odgovara trenutku i pomaže vam da izrazite kako se osjećate. Obećavaju kako će se moći birati na hiljade pjesama zahvaljujući suradnji Facebooka s vodećim izdavačkim kućama.

Da biste dodali pjesmu na fotografiju ili videozapis, jednostavno dodirnite ili povucite zaslon kao i kad dodajete naljepnice. Između GIF-a, sata, lokacije i ostalih, pojavit će se i ikona Music koju možete dodirnuti da biste vidjeli mogućnosti. Pojavit će se prozor s prijedlozima i trakom za pretraživanje pa možete tražiti određenu pjesmu po nazivu, žanru ili raspoloženju.

Bez obzira na odabranu pjesmu, možete je preslušati prije objavljivanja kako biste pronašli dio koji želite objaviti. Osim što će se uz objavljenu priču čuti odabrana pjesma, gledatelji će vidjeti naziv i autora.

Neljepnica s muzikom dostupna je samo u određenim zemljama, barem za sada, prenosi Tportal.hr.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com