Četvrtak, 24.09.2020

Osuđeni ubica Savo Čolić (32) bio je organizator kriminalne grupe koja je razbijena velikom policijskom akcijom „Kavez“

Osuđeni ubica Savo Čolić (32) bio je organizator kriminalne grupe koja je razbijena velikom policijskom akcijom „Kavez“, izvedenom u nedelju u više gradova Republike Srpske.

đ

Podsjetimo, Čolić je već odslužio zatvorsku kaznu od 12 i po godina zatvora zbog ubistva Milorada Samardžije, prilikom pokušaja pljačke njegove kuće 2009. u banjalučkom naselju Tunjice.

Osim Čolića, u ovoj akciji uhapšeni su Dragan Narančić, Lora Glušica, Branimir Marsenić, Bojan Mudrinić, Goran Mirković, Radovan Stanković, Vinko Đurić, Vladimir Malić, Marija Bujak, Milorad Zurnić, Milenko Samardžić, Miladinko Malić i Marko Miljević.

Nakon kriminalističke obrade Tužilaštvu su danas predati Čolić, Narančić, Glušica, Stanković i Đurić.

Izvor Srpskainfo dobro upućen u ovu istragu pojasnio je da je policija prikupila informacije da je Čolić duže vremena nabavljao veće količine heroina, kokaina i marihuane.

– Čolić je zatim drogu skladištio na skrivenim mestima, a potom organizovao mrežu daljih preprodavača. Drogu su uzimali od njega i zatim prodavali korisnicima na području Banjaluke – pojasnio je naš sagovornik.

U toj grupi preprodavača posebno su se isticali Dragan Narančić i njegova djevojka Lora Glušica.

– Narančić je, po ugledu na Čolića, takođe organizovao svoju grupu dilera, koji su radili za njega i prodavali drogu zavisnicima na ulicama Banjaluke – ističe pomenuti sagovornik.

On je dodao da je policija takođe utvrdila da je Lora Glušica kupovala drogu od njih dvojice i prodavala korisnicima.

Izvor otkriva i da je Lora jedno vrijeme radila kao medicinska sestra u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Kada je u pitanju Radovan Stanković, on se takođe sumnjiči da je prodavao drogu na području Banjaluke.

– Stanković je drogu nabavljao od Vinka Đurića, a koji je do marihuane i spida dolazio na području Doboja. Đurić je, osim Stankoviću, drogu prodavao i drugim zavisnicima u Doboju – ističe izvor Srpskainfo.
Portparol MUP Republike Srpske Danica Gnjatović je rekla da se uhapšeni sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

– U okviru akcije „Kavez“ evidentirano je ukupno 18 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga. Pretresi su obavljeni na 13 lokacija u Banjaluci, Doboju, Bijeljini i Zvorniku, gdje su pronađeni predmeti koji će se koristi kao dokaz u daljem krivičnom postupku – pojasnila je Gnjatićeva.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da akcija traje još od avgusta prošle godine.

– Akcija je započeta primjenom posebnih istražnih mjera i radnji. Policija je duže vremena pratila osumnjičene i prikupljala dokaze o njihovim kriminalnim radnjama. Tokom tog perioda prikupljen je veći broj dokaza koji potvrđuju da su uhapšeni duži period prodavali drogu – rekao je naš sagovornik.

Kada je riječ o uhapšenima u akciji, većina ih je godinama poznata policiji po krivičnim djelima, za šta su osuđivani. Među njima je i bivši policajac Malić, koji je takođe više puta do sada osuđivan.

Oduzeta droga
Izvor SrpskaInfo portala otkriva, da je policija prilikom pretresa pronašla oko 300 grama marihuane, deset grama heroina, kao i 24 mililitra tečnog metadona.

– Osim droge, oduzeta su i četiri pištolja, oko 2.000 maraka i 2.400 evra. Policija je pronašla i oduzela više digitalnih vaga za precizno mjerenje, ali i veći broj drobilica za mrvljenje marihaune – pojasnio je izvor Srpskainfo.

On je dodao da je pronađeno i više mobilnih telefona, sim kartice, kao i nekoliko rokovnika.

Kada je riječ o oduzetom novcu, sumnja se da potiče od prodaje droge.

Izvor:(SrpskaInfo)

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com