Subota, 23.01.2021

Ovako je govorio Vinko Pavić , veliki čovjek i patriota koji je neizmjerno volio svoju BiH.

Ovako je govorio Vinko Pavić ,veliki čovjek i patriota koji je neizmjerno volio svoju BiH.

 

 

 

 

Posebnu podršku želimo pružiti našem legendarnom generalu, ratnom komandantu 5.korpusa, našem dragom Atifu Dudakoviću.

Mi se zalažemo za bolju budućnost, za poboljšanje socijalno-ekonomske, moralne i pravne perspektive našeg društva.

Ali sve to temeljimo na tradiciji. U toj tradiciji posebno mjesto zauzimaju svijetli dogadjaji i pojedinci iz naše bliske prošlosti, iz perioda kada je naša domovina odbranjena od najsurovijih barbarskih napada i razaranja. Preživjeli smo genocid. etničko čišćenje i razaranje.

Kada smo pomislili da je konačno dosao mir. kada smo isčekivali da će se na drugoj strani pojaviti neki novi Vili Brant i iskreno se izviniti za nanesenu bol i patnje. da ćemo našu domovinu zajednički voljeti. graditi i braniti, živjeti u toleranciji i medjusobnnom uvažavanju. bili smo spremni oprostiti.

Ali s druge strane kontinuirano se vodi specijalni psiholosko-propagandni rat sa ciljem da se izjednače zločinci i žrtve. da se izjednaci krivica i odgovornost kroz prekrajanje opce poznatih cinjenica.

Tri ključne tačke koje su imale presudan značaj za odbranu Bosne i Hercegovine su posebna meta – Dobrovoljačka ulica. Tuzlanska kolona i herojske bitke koje je vodio 5.korpus.

Ti simboli bosanskog čuda otpora su i dalje nesavladiva prepreka u psihama ljudi koji ne vole Bosnu i Hercegovinu.

Iz tih razloga ćemo inicirati donošenje rezolucije u Skupštini Unsko-Sanskog kantona. koja će biti obavezujuća za sve političke subjekte. a imati osnovni cilj da zaštiti dignitet pripadnika 5.korpusa Armije R BiH i svih patriota. koji su se nesebično žrtvovali za opstanak i nužnu samoodbranu.

Cenzura.ba /AP

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com