Petak, 10.07.2020

POČELO UREĐENJE PROSTORIJA NK “VITEZ” BUŽIM

POČELO UREĐENJE PROSTORIJA NK “VITEZ” BUŽIM

Ovih dana nakon uređenja vanjskog izgleda zgrade, izvode se radovi na uređenju prostorija, svlačionica i mokrih čvorova NK Vitez iz Bužima, koje su do sada bile jako neuslovne za rad jednog od najstarijih sportskih kolektiva općine Bužim.

Sredinom 2019. godine zajedno sa Bosnian Kingdom Sarajevo pokrenuta je ideja da se osmisli i uradi novi dizajn plakate Slobodarskih dana viteškog grada Bužima sa logom 505. viteške brigade i logom malonogometnog turnira Izet Nanić, što je na zadovoljstvo sviju to uspješno i odrađeno od strane dizajnera Harisa Stambilića.

Nakon toga ulazi se u zajedničku kampanju štampanja urađenog loga na majice i prodaju istih sa logom 505. viteške brigade i logom malonogometnog turnira. Plan je bio da svi prihodi od prodaje majica finansiraju projekat produženja tribina i kupovine 506 stolica na malonogometnom igralištu ispred Osnovne škole Bužim, gdje se održava najmasovniji, najkvalitetniji i najorganizovanji turnir, koji se igra u čast rahmetli legendarnog komadanta, brigadnog generala, narodnog heroja Izeta Nanića i svih boraca-šehida 505. viteške bužimske brigade, koji su položili svoje živote za odbarnu jedine domovine BiH.

Broj stolica bi simbolizirao 506 šehida koji su dali ono najvrijednije za jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu, život. Nakon završetka zajedničke kampanje prodaje majica sredstva u iznosu od 6.000,00 KM doznačena su NK “Vitez” Bužim, kako bi ista mogli utrošiti za navedenu namjenu. NK „Vitez“ odmah je krenuo u realizaciju zacrtanog plana i idje.

Prvo što je urađeno je idejno rješenje tribine koje je plaćeno 300,00 KM iz doznačenih sredstava, te je nakon toga nadležnim upućen zahtjev u kojem je tražena saglasnost za izgradnju tribine uz Malonogometno igralište. Nedugo zatim stigao je odgovor da nisu u mogućnosti udovoljiti zahtjevu iz razloga što bi ovakva aktivnost ugrozila školsko dvorište i normalno odvijanje nastavnog procesa.

Zbog nemogućnosti utroška ostalih sredstava za navedenu namjenu počelo se sa uređenjem prostorija NK „Vitez“ i adaptacije mokrih čvorova. Naime, kao što je poznato NK „Vitez“ se trenutno takmiči u Drugoj federalnoj ligi (grupa zapad) i trenutno u klubu trenira preko 100 igrača raspoređenih u četiri selekcije, od kojih su tri takmičarske i prijeka je potreba da se navedeno i uradi.

Cenzura.ba

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com