Subota, 06.06.2020

Pravdaši na Trgu Krajine u Banjoj Luci: Prošli smo pakao, ali i dalje stojimo tu

Grupa Pravda za Davida obilježila je godišnjicu velikih protesta održanih na Trgu Krajine u Banjoj Luci na kojima je prisustvovalo oko 40.000 ljudi iz cijele BiH. Kazali su kako i dalje stoje na istom mjestu, iako su prošli pakao, te da će uvijek biti uz roditelje, uz Davida i boriti se za svu djecu.
Članovi grupe rekli su da ubistvom Davida ideja o boljem i pravednijem svijetu nije umrla i da nju nisu uspjeli ubiti. Naprotiv, njegovim ubistvom probudili su mase koje su krenule ka realizaciji Davidove ideje pravednijeg svijeta za buduće generacije.

“Tačno prije godinu dana ovdje se odigrao najveći i najdostojanstveniji bunt građana protiv nepravde, laži, kriminala i svega lošega što je okupiralo naše društvo. Tog dana 40.000 duša je na ovih par kvadratnih metara disala kao jedno. Peti oktobar će zauvijek ostati zapisan u srcima svih istinoljubivih i pravednih građana našeg grada, ali i mnogih drugih gradova u Bosni i Hercegovini. Ono što smo ako ne do tada, a onda tog dana, shvatili je da želimo i moramo našoj djeci ostaviti sigurnost, mir, sigurno okruženje i pravnu državu koja počiva na načelima demokratije”, kazala je Nensi Puškar, članica grupe Pravda za Davida.

Izvor: Klix.ba

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com