Ponedjeljak, 21.09.2020

Predstavnici Ureda za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću predstavili projekt razmjene studenata na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću

Alma Bosnić, koordinatorica Ureda za međunarodnu razmjenu pri bihaćkom Univerzitetu, danas je studentima Islamskog pedagoškog fakulteta predstavila aktuelnu ponudu dostupnih studentskih stipendija za razmjene u okviru Erasmus+ i Mevlana programa.

Pogodnosti stipendiranih međunarodnih razmjena studenti IPF-a su već koristili te su do sada ostvarene suradnje s nekoliko europskih univerziteta, a studenti iz Turske, također, redovno biraju IPF i već nekoliko semestara dolaze pohađati nastavu zajedno s ostalim studentima IPF-a. Pored toga, i akademsko osoblje IPF-a je učestvovalo u međunarodnim razmjenama u Portugalu, Turskoj i Holandiji.

Predavanju koordinatorice Bosnić su, pored studenata, danas prisustvovali i dr Hajrudin Hodžić, dekan Fakulteta, šefovi oba odsjeka prof. dr. Izet Terzić i mr Dijana Sulejmanović te članovi Tima za međunarodnu suradnju i projekte IPF-a dr Hakija Kanurić, Arijana Midžić i Tarik Imširović.

Cilj ovog projekta koji je kordinatorica Bosnić studentima predstavila i objasnima jeste da studenti steknu nova znanja i iskustva i van granica BiH.

Izvor: Cenzura.ba/T.I.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com