Ponedjeljak, 30.11.2020

Pretresi u Bihaću: Šestero uhapšenih, u Čifutovom kafiću pronađena droga

U policijskoj akciji koju je jučer i danas provela bihaćka policija uhapšeno je šest osoba zbog sumnje da su nezakonito trgovali narkoticima te je istovremeno pronađena i oduzeta veća količina droge.

Kako saznajemo u MUP-a USK uhapšeni su Drago Anušić zvani Čifut (54), M.R. (26), H. I. (22), V.S. (35), A. D. (28) i I. Dž. (19)., a na osnovu naredbe Općinskog suda u Bihaću i uz suglasnost kantonalnog tužioca, izvršeni su pretresi stambenih objekata, pomoćnih i ugostiteljskih objekata na više lokacija.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina marihuane ali i heroina, kokaina i speeda, određena količina novca , te razne mašine za koje se sumnja da potiču iz drugih krivičnih djela. Oduzeta narkotička sredstava su bila namjenjena za daljnju prodaju.

– Uhapšeni su saslušani te će oni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga biti predani na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu – kazala je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Nezvanično saznajemo da je najveći dio droge pronađen kod Anušića koji je policiji dobro poznat od ranije po sličnim krivičnim djelima zbog kojih je i osuđivan. Lokal koji je pretresen u njegovom je vlasništvu i droga je upravo tu i pronađena.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com