Utorak, 02.06.2020

Princ William izjavio kako mu ne bi smetalo da njegova djeca budu gej

Vojvoda od Cambridgea princ William kazao je kako mu ne bi smetalo kada bi se njegova djeca izjasnila kao gej osobe, ali da ga je strah do kakvih bi to posljedica dovelo glede zlostavljanja i pritiska javnosti, prenosi Guardian.

Uz to je dodao kako ga je šokirao nedavni napad na dvije djevojke, koje su pretučene jer se nisu željele poljubiti pred nekoliko muškaraca koji su ih na to tjerali.

On je o ovoj temi prvi put progovorio kada je posjetio London i sjedište organizacije Akt koja se bavi problemima Lgbt osoba koje su postale beskućnici zbog svoje seksualne orijentacije. Tom prilikom ga je jedan od prisutnih mladića upitao da li bi njemu smetalo kada bi mu se njegov sin izjasnio kao homoseksualac.

“Zaista nikada nisam razmišljao o tome dok nisam postao roditelj. I mislim da mi nimalo ne bi smetalo. Jedino što bi me brinulo jeste kako će drugi vidjeti sve to, te kako će svijet reagovati na takvu činjenicu. Catherine i ja smo mnogo pričali o tome i želimo se pripremiti na takvo nešto, ako se ikad dogodi”, kazao je princ William.

Dodao je kako je od rođenja svakog od svoje djece nervozan zbog tih stvari, ne jer to osuđuje ili ne podnosi, nego jer se plaši kako će ih svijet tretirati kada saznaju da su gej.

“Volio bih da živimo u svijetu u kojem je to normalno. Ali situacija je posebno drugačija za našu porodicu, to je ono zbog čega sam nervozan. Podržat ću svaku odluku koju oni donesu, ali iz očinske perspektive brinem o tome na koliko barijera, riječi mržnje i diskriminacije mogu naići”, zaključio je William dodavši kako je na svima nama da se situacija i shvatanja u društvu promijene na bolje.

Izvor: Klix.ba

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com