Utorak, 22.10.2019

Pročitajte ko je od državnih parlamentaraca najviše putovao od januara do juna

Od januara do juna, iako su domovi Parlamentarne skupštine BiH vrlo malo zasjedali, državni parlamentarci, kako to obično biva, obišli su regiju, ali i Evropu. Beograd, Bukurešt, Budva, Brisel, Zagreb, Beč, Antalija, Podgorica, Istanbul, Berlin, Ljubljana, neke su od destinacija gdje su boravili uime Parlamenta BiH.
Zajednička služba Parlamentarne skupštine BiH prikupila je podatke na osnovu zastupničkog pitanja zastupnice Naše stranke Mirjane Marinković Lepić o tome koji su zastupnici i delegati Parlamenta BiH u ovome periodu putovali i gdje.

Prema podacima navedene službe rekorder u putovanjima je delegat Dragan Čović (HDZ BiH). On je za pola godine putovao čak pet puta. Odmah iza njega je njegov stranački kolega Nikola Lovrinović koji je putovao četiri puta.

Bakir Izetbegović (SDA), predsjedavajući Doma naroda, putovao je u periodu od januara do juna tri puta, jednako kao i delegat HDZ-a Bariša Čolak.

Delegati Halid Genjac (SDA) i Asim Sarajlić (SDA), kao i zastupnica Snježana Novaković – Bursać (SNSD) putovali su dva puta u navedenom periodu.

Po jednom su u periodu od pola godine putovali Ognjen Tadić (SDS), Nebojša Radmanović (SNSD), Safet Softić (SDA) Vojin Mitrović (SNSD), Mijo Matanović (HDZ), Danijeal Filipović (HDZ), Alma Čolo (SDA), Marina Pendeš (HDZ), Mladen Bosić (SDS).

Pada u oči da su putovanja na različite destinacije omogućena uglavnom članovima SDA, HDZ-a i SNSD-a, odnosno strankama čiji kadrovi čine i kolegije oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Izvor: Klix.ba

cenzura.ba
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com