Petak, 10.07.2020

Reakcije građana nakon sinoćnjeg incidenta u Sanskom Mostu (VIDEO)

Nakon što su mediji objavili da je sinoć u Sanskom Mostu federalni zastupnik Asim Kamber (SDA) imao fizički sukob sa svojim sugrađaninom, 20-godišnjim studentom, reakcije građana se ne stišavaju.

Posebno dojmljiva je reakcija stanovnika S. Mosta Ermina Cuce karića, koji je u javljanju uživo obavijestio svoje prijatelje o ovom događaju u S. Mostu.

​​​​​​

U Sanskom Mostu u centru grada oko 18,30 sati fizički je napadnut Asim Kamber, federalni zastupnik i predsjednik lokalne SDA, piše portal normala.ba.

Isti izvor navodi da je Kamber dovezen u Službu hitne pomoći Doma zdravlja i prema informacijama svjedoka, ima povredu glave.

U Sanskom Mostu poznato je da Kamber izbjegava šetnje po gradu, pa čak i odlaske u ribolov, piše normala.ba.

Poznat je napadač na zastupnika Kambera kao i mjesto gdje se odigrao incident. Dvadesetogodišnji student M.S. iz Sanskog Mosta fizički se sukobio sa Asimom Kamberom na Trgu ljiljana u blizini ulaza u zgradu gdje živi. Riječ je o Muji Sinanoviću. Policija je u večernjim satima napravila uviđaj i razgovarala sa svjedocima događaja. Nezvanično na trotoaru je bilo i tragova krvi. 20-godišnjak se u pratnji oca prijavio u policiju.

Nezvanično, do incidenta je došlo kada je Sinanović prišao Kamberu i pitao ga zašto preko vijećnika SDA opstruira izgradnju objekta njegovog oca u centru grada.O ovom slučaju upoznat je i vrh SDA u Sarajevu.

Došlo je do međusobne prepirke i fizičkog kontakta u kome je 56-godišnji Kamber prošao lošije. Detalje ovog “obračuna” pored svjedoka najbolje znaju oba učesnika, piše normala.ba.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com