Nedjelja, 17.01.2021

Ruši li se Nerminova kula od karata?

Ruši li se Nerminova kula od karata?Sve ima svoj vijek trajanja, a svaki kraj ima svoj početak.

Sinošnjim izborom, odnosno neizborom podobnih delegata za NSBiH zadan je prilično ozbiljan udarac vladajućoj kliki u Cazinu.

Umjesto lažnog protivkandidata Irfan Durić, propali piljar i tobožnji biznismen dobio je opasnog rivala za fotelju u NSBIH u liku komandanta Hamdije Abdića Tigra.

Šta će desiti oko tog izbora koje je zakazano za mart 2021. godine, ostaje da se vidi, ali ono što je sigurno je to da se sinošnjim izborima pokazalo i dokazalo da ASDA klika nije svemoćna i neranjiva, nego sasvim suprotno. Ono što je nepobitno da je “štab” Hamdije Abdića zadao snažan udarac Nerminu Ogreševiću i njegovoj sujeti. Sinošnji rezultat je sasvim sigurno označio i početak kraja ere vladavine ASDA krajiškim nogometom, a možda i simbolički znak skorog pada vlade Mustafe Ružnića.Osim toga sinošnji rezultat je i snažna poruka posrnuloj SDA da je sve moguće, ako se uključe ispravni ljudi i optimum raspoloživog kapaciteta. Treba znati da iza pozornice događao pravi rat u kojem je na strani Irfana Durića bio tim od nekoliko načelnika sa našeg kantona na čelu sa Nerminom Ogrešević, kantonalna vlada na čelu sa Mustafom i svojim resursima, Sportski savez USK-a, veći broj klubova i moćnih pojedinaca, ali su se namjerili na tvrd orah i zube polomilili.Cenzura.ba / preuzeto fb Cazinski koulari

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com