Četvrtak, 04.03.2021

Safet Begić :„Nemoj ti efendija u politiku…. “

Bihać
U cijelosti prenosimo objavu ef. Safeta BEGIĆ.„Nemoj ti efendija u politiku…“

Zovem se Safet Begić i građanin sam grada Bihaća i države Bosne i Hercegovine.

Volim svoj grad i volim svoju državu. Moja je dužnost kao građanina da želim i da učinim i da podržim ono sto je dobro i da reagujem na ono sto nije dobro. Tu dužnost osjecam većom i samim tim sto je moj rahmetli otac i mnogi drugi koji su mi u životu značili su dali svoje živote za ovaj grad i ovu državu.


Jedan od načina podržavanja dobra i reagovanja na ono sto nije dobro je komunikacija putem društvenih mreža gdje ja nastupam lično sa svojim imenom i prezimenom i to je razlog i zašto sam na početku naveo svoje ime i prezime iako ga svi znate.


Međutim nebrojeno puta do sada kada komentarišem ili reagujem na dešavanja u gradu i u državi oni kojima smeta ta reakcija uglavnom me nastoje sputavati riječima „nemoj ti efendija u politiku“. Ovo je jedan od najblažih komentara te vrste jer ima ih puno i žestokih i napadnih i uvrijedljivih.


Ja jesam efendija (imam, mualim, hatib) u dzematu Sokolac evo već punih 20 godina. To je moja profesija koje se nimalo ne stidim, ali prije svega sam građanin ovog grada i ove države sa svim pravima i obavezama kao i svaki drugi građanin. Kad nastupam sluzbeno kao efendija onda govorim striktno o vjeri i vjerskim propisima i niko nikada nije i nece u tim mojim obraćanjima primjetiti ni truna podrške niti jednoj političkoj opciji ili pojedincu.


Na društvenim mrezama imam pravo da se obraćam i komentarisem u svoje licno a ne profesionalno ime na bilo koju temu kao i svaki drugi građanin ovog grada i ove države bez obzira na profesiju.
To radim i to ću i u budućnosti raditi. Podržavati ono i onoga što smatram da je dobro i pošteno i reagovati na ono i onoga što smatram da nije dobro i pošteno bez obzira što to nekom smeta jer uvijek ce biti onih kojima će smetati.

Cenzura.ba

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com