Utorak, 07.04.2020

SAVEZ UDRUŽENJA UNION OF FBIH ASSOCIATION VOJNIH PENZIFENAONERA OF WARTIME VETERANS PENSIONERS U FEDERACIJI BiH

📷
SAVEZ UDRUŽENJA UNION OF FBIH ASSOCIATION
VOJNIH PENZIFENAONERA OF WARTIME VETERANS PENSIONERS
U FEDERACIJI BiH

UPRAVNI ODBOR
Broj: 01/02-08/20
Sarajevo; 28. 02. 2020. godine

MEDIJI,
SAOPĆENJE ZA JAVNOST

U vrijeme kad se ponovo žele reprizirati devedesete, kad su pretnje i secesionizam draži od države i mira u Bosni i Hercegovini mi veterani domovnskog rata 1992-1995 na sjednici Upravnog Odbora SUVP u F BiH dižemo glas i pozivamo Probosanske snage, rušitelje i javnost:

Dajemo punu podršku Probosanskim snagama u nastojanju očuvanja: mira cjelovite BiH, zaustavljanja i sprečavanja urušavanja zakonodavnih i izvršnih tijela te jačanju pravosudnih institucija.
Pozivamo domaću, evropsku i svjetsku javnost da ne prihvatamo odbijanja i nesprovođenje odluka Ustavnog suda BiH i Suda za ljudska prava u Strazburu.

Zahtjevamo da se sve odluke sudova provode odmah i bezuvjetno na svim nivoima ustavne strukture BiH. Tužilaštvo i Sud BiH moraju biti u funkciji poštivanja Ustava i zakona BiH i blagovremeno pokretati krivične odgovornosti za nepoštivanje istih.

Bilo kakvo pominjanje secesije, otcjepljenja, proglašenja nezavisnosti entiteta, pripajanja susjedima vidimo kao otvorenu prijetnju državi i svim njenim građanima kao i “92. Ovom prilikom zahtjevamo od predstavnika u Parlamentu Bosne i Hercegovine da se dosljedno zalažu za poštivanje zakona i Ustava BiH i ne dozvole bilo kakava odstupanja od provođenja sudskih odluka i presuda.

Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost, da ne dozvolimo da nas neodgovorni politički predstavnici ponovo povedu u ambis međusobne netrpeljivosti, mržnje i osvete, koja nas neminovno vodi u sukob čije bi posljedice bile pogubne za sve građane BiH.
Pozivamo predstavnike međunarodne zajednice da prema svom mandatu i u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma osiguraju mir i prosperitet države Bosne i Hercegovine.

Od Visokog predstavnika zahtjevamo dosljednost i maksimalnu ozbiljnost u poduzimanju konkretnih mjera, jer građani nisu zaslužili i ne prihvataju da žive u predratnom stanju. Visoki predstavnik i Vijeće za implementaciju mira neodložno moraju dati jasne i konkretne odgovore na ovo stanje jer oni imaju na raspolaganju mehanizme i mandat da zaštite građane ove države od neodgovornih političara bez obzira o kome se radi.
Kontakt; Email adresa: suvpfbih@gmail.com, sekretar Šabić Husein, mob. 0038761579605
S poštovanjem !
📷
_______________________________________________________________________________
Telefoni: Predsjednik +3876110520, Sekretar ++38761579605, Geteova 11 71000 Sarajevo, e-mail: suvpfbih@gmail.com

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com