Subota, 06.06.2020

SDA Bihać: Hapšenje Hamdije Abdića Tigra povezano sa nedavnim presudama u Hagu

Gradski odbor SDA u Bihaću oglasio se saopćenjem za javnost u povodu hapšenja Hamdije Abdića Tigar ističući i ostalih pripadnika 5. Korpusa Armije Republike BiH. Iz SDA navode da se ne mogu oteti dojmu da su hapšenja usko povezana sa nedavnim presudama Međunarodnog suda u Hagu.

“Pukovnik Armije R BiH Hamdija Abdić Tigar je dokazani patriota, legendarni armijski komandant proslavljene 502.Viteške brigade iz sastava 5. Korpusa a na posljednjim lokalnim izborima, voljom i podrškom građana, izabran je u Gradsko vijeće Bihaća sa liste Stranke demokratske akcije i svoju ulogu gradskog vijećnika obavlja maksimalno korektno”, navodi se u saopćenju za javnost.

Dalje se dodaje da je SDA ponosna na ratni put Armije R BiH, na komandante i na sve pripadnike Armije, te na časnu borbu za očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine i njenih građana kao i na svoju ulogu i djelovanje u tom periodu.

“GO SDA Bihać vjeruje u nevinost gospodina Abdića te da će i iz ove bitke, kao i iz onih ratnih, izaći kao pobjednik i ponosni bosanski gazija. Vjerujemo u pravnu državu i nezavisno i profesionalno pravosuđe u ovom ali i svakom drugom slučaju te očekujemo da će biti omogućen pravičan postupak uz puno poštivanje svih međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava”, zaključuju iz SDA.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com