Subota, 26.09.2020

Sej Ramić ulazi u gradonačelničku utrku…

Sej Ramić, vijećnik GV Bihać istupio je iz redova POMAK-a. A prethodno i iz redova Građanskog saveza Bihać.

Svoju odluku obrazložio je nezadovoljstvom aktuelnom politikom gradonačelnika Šuhreta Fazlića, koji po njemu popunjava budžetski minus i realizira razvojne projekte sredstvima IOM-a. Prema njemu ovakva politika je pogubna za stanovnike Bihaća, njihovu sigurnost i egzistenciju.

NISAM VIŠE ČLAN POMAKA.

DANAS SAM NA VIJEĆU VIDIO ŠTA SE RADI U INTERESU IOMA DA SE DOVEDE STRUJA U BORIĆE I POTVRDI MIGRACIONI CENTAR.

TRI TAČKE SU NA VIJEĆU BILE ZA BORIĆE! SVE ZA PRLJAVI NOVAC IOM! A KO ĆE VRATITI MIR LJUDIMA UZ BORIĆE, UZ STRAH, PLJAČKU, NEPRESPAVANE NOĆI, SILOVANJA, NEPREKIDNU STREPNJU!

NEMA TIH NOVACA! NISAM VIŠE HTIO SLUŠATI DA SU MIGRANTI BLAGODAT, TURISTI SA KRUZERA, INDUSTRIJA, DA ĆEMO ŽALITI ZA NJIHOVIM STOPAMA KAD ODU, DA ONI DOPRINOSE NAPRETKU GRADA!

NE MOGU BITI DIO POLITIKE KOJI GRAD PRETVARA U GETO, SAMO DA SE IZVUKU NOVCI OD NAJVEĆIH TRGOVACA LJUDIMA NA SVIJETU!
SIGURNOST NAŠE DJECE, ŽENA U POREĐENJU SA DONIRANIM KLUPAMA, KANTAMA ZA SMEĆE NA ENGLESKOM, SANKAMA ZA SNIJEG, LED RASVJETOM KUPUJU NAŠU ČAST, LJUBAV PREMA OVOM GRADU, DOK MIGRANT VRŠI NUŽDU SA GRADSKOG MOSTA ILI DOVIKUJE GIMNAZIJALKAMA!

NE MOGU BITI DIO POLITIKE KOJA VIŠE CIJENI ILEGALNOG MIGRANTA BEZ DOKUMENATA, NEGO NAŠU DJECU KOJA SU ČEKALA VIZU GODINU DANA I OTIŠLA U ZEMLJE EU.

NE MOGU VIŠE SLUŠATI DA SMO KSENOFOBI, RASISTI, AKO TRAŽIMO DA MIGRANTI POŠTUJU NAŠU KULTURU I BUDU VAN GRADA POD KONTROLOM.

NE MOGU PRIHVATITI NOVAC IOM DOK NAM JE TURIZAM UNIŠTEN ZA NAREDNIH 10 GODINA! NE MOGU PRIHVATITI DA NEKO MOŽE SJESTI I PLAKATI, A DA JE ODGOVORAN ZA SVOJE GRAĐANE.

BIHAĆ JE BIO NAJSIGURNIJI GRAD U EVROPI, A SAD ZATOČEN SVJETSKIM KRIMINALCIMA. NE ŽELIM DA ČAST BUDE TEŠKA ODLUKA! DRAGI MOJI GLASAČI, DJELOVAĆU NEZAVISNO I ONDA MOGU SEBE POGLEDATI U OGLEDALO, JER ĆU DONOSITI ODLUKE U IME GRAĐANA.

Ovim potezom su potvrđena višemjesečna nagađanja o tome kako vijećnik Ramić, od samog početka, priprema stazu za gradonačelničku utrku.

Ramić je do sad suzdržano odgovarao na pitanja o kandidaturi, uglavnom tvrdeći ” kako još uvijek tek razmišlja o tome”
no zadnjih dana je svima jasno stavio do znanja da se poduzimaju koraci u tom pravcu, prvenstveno nastavljajući, iz vijećničke klupe kritizirati aktuelnog gradonačelnika Šuhreta Fazlića, kao i POMAK, čiji je do nedavno bio član.

Još nije poznato kada će Ramić osnovati odbor te izabrati osobe koje će činiti njegov tim, što će mu omogućiti legalno prikupljanje donacija i simpatizera za gradonačelničku utrku.

Međutim, i Ramić ima problem, godinama je bio sporedni politički lik u gradu, a šira javnost ga je upoznala tek 2016. kada je postao vijećnika u GV Bihać ispred Građanskog saveza Bihać.
2018. prelazi u POMAK koji ga kandidira za Skupštinu USK-a, ali ne osvaja dovoljan broj glasova za mandat. Nakon toga, postaje jedan od organizatora protesta usmjerenih na riješavanje migrantske krize, koji iako ne uspijevaju, Ramiću daju medijsku pažnju.

Kakav će biti njegov plan za unaprijeđenje Grada Bihaća, ostaje da se vidi u narednom periodu.

Bilo kako bilo predizborna kampanja za lokalne izbore 2020 je već počela, a ovog puta, igru je otvorio profesor Ramić.

Prema pisanju medija, očekuje se da kampanja za lokalne izbore bude najbizarnija od svih dosad.

Izvor: Cenzura.ba

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Zenko theme , Seo , Health , Dating , Money , Cheap hotels , Cheap flights