Petak, 05.06.2020

Selektor otkrio karte: Prosinečki izdiktirao sastav Zmajeva za Senegal

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20 sati u Le Havreu igra prijateljski dul protiv Senegala.

Selektor Robert Prosinečki sa svojim izabranicima večeras će održati službeni trening, a za samu utakmicu je najavio određene promjene u odnosu na meč protiv Bugarske.

– Bit će nekoliko promjena u ekipi u odnosu na meč sa Bugarskom, jer smo i najavili da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice. Senegal je prema mom mišljenju bolja reprezentacija od Bugarske i vjerujem da će to biti prava utakmica i pravi test za nas. Oni su učesnici Svjetskog prvenstva i imaju igrače koji igraju širom Evrope, u Engleskoj, Italiji i veoma su kvalitetni. Bit ćemo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i neke stvari smo “pohvatali“ – kazao je Prosinečki za N/FSBiH, dodavši:

– Već sam rekao da možemo biti zadovoljni susretom sa Bugarskom, jer smo kratko vrijeme proveli skupa, svega dva dana. Zalaganje je bilo na nivou. Bilo je tu i grešaka i to ćemo ispravljati, ali momci su dali sve od sebe. Dobro je što smo pobijedili radi atmosfere i samopouzdanja. Sada očekujemo još jednu pravu utakmicu u kojoj ćemo biti još bolji. Ovdje imamo bolje uvjete, u Razgradu smo imali problema sa snijegom i bilo je upitno hoćemo li trenirati.

Prosinečki je dan uoči utakmice otkrio sastav koji će suprostaviti učesniku Mundijala. U odnosu na meč protiv Bugarske napravio je četiri izmjene.

– Očekujem naravno da se svi maksimalno zalažu, a mislim početi sa ovom postavom: Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Džeko i Kodro – istakao je Prosinečki.

U Razgradu su meč počeli Zukanović, Memišević, Bešić i Duljević, koji će ovaj put ostati na klupi, a starteri će biti Šunjić, Vranješ, Cimirot i Višća.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com