Četvrtak, 27.02.2020

Sinoć u MZ Izačić kod Bihaća upriličena manifestacije pod nazivom “Izačiću ponosan mi budi”

U organizaciji Savjeta MZ Izačić i podršku Vlade USK-a i Grada Bihaća sinoć je održana tradicionalna manifestacija „Izačiću ponosan mi budi“ koja je i ove godine podsjetila na herojsku borbu i imena 88 poginulih boraca i osam civilnih žrtava rata sa područja Izačića i Vikića.

Mještani Izačića zajedno sa predstavnicima Grada Bihaća, Vlade USK-a, Vlade F BiH i ratnih komandanta, prisjetili su se herojske borbe i doprinosa kojeg su mještani Izačića i Vikića dali u odbrani države Bosne i Hercegovine. O doprinosu boraca i naroda Izačića prisutnima su govorili federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić, Ermin Zulić, ministar za boračka pitanja USK-a, Hamdija Abdić, poslanik u Parlamentu F BiH i ratni komandant i Senad Šarganović, Savjetnik gradonačelnika Bihaća i ratni komandant.

Oni su u svojim obraćanjima zahvalili mještanima Izačića što 27. godina organiziraju manifestaciju na kojoj se prisjećaju heroja i poginulih Izačićana koji su odlučno branili svoj grad i državu BiH.

U sklopu manifestacija prisutni su imali priliku vidjeti dokumentarni film koji je posvećen poginulim borcima i civilnim žrtvama rata iz MZ Izačića. U sklopu manifestacije organiziran je i biciklistički maraton Izačić – Gata – Vrsta – Kamenica.

Izvor: Cenzura.ba/ Grad Bihać

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com