Utorak, 17.09.2019

SIPA uhapsila muškarca koji je prijetio šefu Delegacije EU u BiH i glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH

Tužilaštvo BiH je, zajedno s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), provelo aktivnosti na lociranju, identificiranju i hapšenju osobe osumnjičene za ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili hapšenju počinioca krivičnog djela.

Nakon provedenih istražnih radnji po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, u saradnji sa policijskim djelatnicima Državne agencije za istrage i zaštitu, na području Lipnice kod Tuzle, lociran je i uhapšen osumnjičeni Ranko Petrović, rođen 1990. godine u Tuzli.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je upućivao ozbiljne prijetnje šefu delagacije EU u BiH, Lars-Gunar Vigemarku (Gunnar Wigemark) i glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH, Gordani Tadić, putem javnih komentara na vijesti objavljene na jednom internet-portalu – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Kako je pojašnjeno, uhapšeni Ranko Petrović je ostavljao poruke i komentare, vidljive svim čitateljima i korisnicima, u kojima je iznosio ozbiljne prijetnje i pozivao na napad na navedene osobe.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužitelj donijet će odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora i daljim aktivnostima u predmetu – tvrde iz ove pravosudne institucije.

Izvor: Avaz.ba

cenzura.ba
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com